Yıldırım, esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi

- Başbakan Yıldırım: (1) - "Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok. Kürtlerin PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun bizi her bakımdan geri koyuyor. Bölgedeki işler geri kalıyor, yatırımlar geri kalıyor. Kim zarar görüyor? Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor" - "Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Bırakalım herkes işini yapsın. Sizin yaptığınız işi devlet yaparsa orada gelişim olmaz. Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan para kazanmaktır, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa vakıf gibi yapar hep kaybeder" - "Büyüyen Türkiye'nin sadece 79 milyonuna değil, aynı zamanda etrafımızdaki mazlum, garip, gureba milletlerin halklarına da büyük katkımız var"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin terörden yıllardır çektiğini belirterek, "Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok. Kürtlerin PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun bizi her bakımdan geri koyuyor. Bölgedeki işler geri kalıyor, yatırımlar geri kalıyor. Kim zarar görüyor? Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor." dedi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yıldırım, buradaki konuşmasında, TESK'in 10 milyonluk vatan evladını temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Sizler vefakar, cefakar esnaf kuruluşlarının temsilcilerisiniz. İşler zora düştüğünde piyasada yine sizler vardınız. İşleri yoluna koyarken fedakarlık yapmak gerektiğinde yine sizler varsınız. İyi ki varsınız, bu ülkenin bel kemiğisiniz, omurgasısınız." diye konuştu.

Hükümet olarak Ahi Evran geleneğini sürdüren esnafın sorunlarını çözmek için her zaman çatı kuruluş olan TESK ile istişareye önem verdiklerini dile getiren Yıldırım, esnafı ilgilendiren her konuyu TESK ile konuştuklarını, memleket ve esnaf için en uygun çözüm neyse onu yapmaya gayret ettiklerini anlattı.

Baştan beri titizlikle riayet ettikleri bir prensipleri olduğunu hatırlatan Yıldırım, yapamayacakları hiç bir işin sözünü vermediklerini, söz verdiklerinde ise onu da sonuna kadar yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız" ifadelerini anımsatan Yıldırım, vatandaşla her şeyi olduğu gibi paylaşacaklarını bu ülkenin herkesin olduğunu vurguladı.

Yıldırım, tasada da sevinçte de beraber olunduğunu, ülke kazandıkça esnafın da kazandığını aktardı.

- "Devletin işi ticaret olamaz"

Büyüyen Türkiye'nin kimseye zararının olmadığını belirten Yıldırım, "Büyüyen Türkiye'nin sadece 79 milyonuna değil, aynı zamanda etrafımızdaki mazlum, garip, gureba milletlerin halklarına da büyük katkımız var." dedi.

Yıldırım, bundan sonra da esnaf ve sanatkarla sıkı iş birliğinin titizlikle devam edeceğini vurgulayarak, 65. Hükümet olarak, "Her şeyi biz en iyi biliriz. Her şeyi biz sizin için yaparız. Siz de buna uyarsınız" gibi bir anlayışı asla benimsemediklerini ifade etti.

"Ekonominin dengelerini dikkate alarak Türkiye'nin gerçeklerinden kopmayan her türlü kalıcı katkıya ve eleştiriye sonuna kadar varız." diyen Yıldırım, esnaf ve sanatkarların işini kolaylaştıracak, ekonomiyi büyütecek iş, aş imkanı sağlayacak her türlü teklife açık olduklarını kaydetti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Bırakalım herkes işini yapsın. Sizin yaptığınız işi devlet yaparsa orada gelişim olmaz. Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan para kazanmaktır, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa vakıf gibi yapar hep kaybeder. Çünkü işin sahibi yok veya işin sahibi çok. Böyle ticaret olur mu? Sizin bir dükkanda herkes işe karışırsa orada iş yürür mü? Yürümez. Bir kişi karar verecek. Hangi işi yapacak, neyi alacak, satacak, nasıl bir değişiklik yapacak devlet içinde bu işler olmaz."

Devletin mümkün mertebe düzenleme işine bakacağını anlatan Yıldırım, "Düzenleme ne? Haksız rekabet olmaması. Birinin ayağından tutup diğerine 'koş' demeyelim? Herkese aynı imkanları sağlayalım, kimin gücü fazlaysa o daha ileri çıksın. Ama burada bir şeyi unutmayacağız. Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok. Kürtlerin, PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun, bizi her bakımdan geri koyuyor. Bölgedeki işler geri kalıyor, yatırımlar geri kalıyor. Kim zarar görüyor. Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor." şeklinde konuştu.

Şırnak ile Van arasına bir yol yapıldığını, yolun yapılırken güvenlik tedbiri alan 6 askerin şehit edildiğini anımsatan Yıldırım, "Artık vatandaşlarım görsün orada yaşayan benim Kürt vatandaşlarım görsün. Bu terör örgütünün, bu alçakların bölgenin gelişmesine karşı ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Buna fırsat vermeyelim. Çocuklarımızın bunların tuzağına düşmesine müsaade etmeyelim." dedi.

(Sürecek)



Yorumlar