Yıldırım, eski AK Parti milletvekilleriyle iftarda buluştu

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2) - "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz" - "Bundan böyle politikamız bir yandan bölgede var olan anlaşmazlıkları sona erdirmek için elimizden gelen gayreti göstermek, Akdeniz'i, Karadeniz'i kuşatan bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi daha da geliştirmektir. Yeni dönemdeki hedefimiz, dostlarımızın sayısını artırmak düşmanlarımızın sayısını azaltmak olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" - "Avrupa Birliği şunu bilmelidir ki Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur, Avrupa Birliği üyeliği de dahildir buna"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, eski AK Parti milletvekilleriyle iftarda buluştu

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz." dedi.

Yıldırım, Rixos Otel'de partisinin 22, 23, 24 ve 25. Dönem milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "AK Parti davasının önünde bundan böyle çok daha önemli işler bulunduğunu" söyledi.

Türkiye'nin bugün önemli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Yıldırım, "Bir yandan etrafımızda devam eden istikrarsızlıklar, savaşlar yerlerinden, yurtlarından edilen milyonlarca insan ve bütün bunların ortasında güven ve istikrarla ayakta duran, ayakta durmakla kalmayan, mağdur, mazlum insanlara kucak açan bir Türkiye var" diye konuştu.

Bölgede sorumluluklarının çok ağır olduğunu belirten Yıldırım, "Bundan böyle politikamız bir yandan bölgede var olan anlaşmazlıkları sona erdirmek için elimizden gelen gayreti göstermek, Akdeniz'i, Karadeniz'i kuşatan bütün komşumlarımızla dostane ilişkilerimizi daha da geliştirmektir. Yeni dönemdeki hedefimiz, dostlarımızın sayısını artırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sorunlarının bununla sınırlı olmadığına işaret eden Yıldırım, "Dünya küçülüyor, her anlamda küçülüyor, iletişimin gelişmesi dolayısıyla dünyanın her köşesinde neler oluyor, neler bitiyor ve bu olan olaylar arasındaki kamuoyu görüşleri artık günlük, haftalık değil, anlık şekilde değişiyor. Onun için bizim de sadece iyi işler yapmamız, sürekli doğru kararlar vermemiz yetmez. Dış dünyaya karşı haklılığımızın en iyi şekilde anlatabilecek araçları da geliştirmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, ülkenin, birlik, beraberlik, beka mücadelesi verdiği bugünlerde dost bildikleri bazı ülkelerin, kendileriyle değil, askeri, polisi, korucuyu, sivil vatandaşları öldüren, onları yok etmeye çalışan bölücülerle daha çok haşır neşir olduklarını bunun da gözlerinden kaçmadığını vurguladı.

"Biz onlara sitem etmek yerine birinci görevimizin, ülkemiz içerisinde bu şer odaklarını ortadan kaldırmak olduğunu biliyoruz" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu konuda milletimiz rahat olsun bu terör belasını da Türkiye'nin gündeminde en alt sıraya indireceğiz" dedi.

Türkiye'nin terörle konuşulmasını istemediklerini söyleyen Yıldırım, "40 yıl geçti, yeter artık, enerjimizi gelecek için, genç kuşaklar için daha fazla projeler yapmaya, daha güzel eserleri onları hazırlamaya harcayacağız. O yüzden biz bu terör işini halledeceğiz. Bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan, dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar, o hale getireceğiz. Bunu da inşallah milletimiz görecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB'ye girme sürecinin yarım asrı geçtiğine dikkati çeken Yıldırım, "Adeta bir ömür, daha ne kadar devam edecek?" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"64. Hükümet döneminde Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, kendisi AK Parti iktidarında Cumhurbaşkanımızdan sonra görev aldı, 20 ay boyunca Türkiye'de hizmetlerin daha ileri götürülmesi, reformların daha da ileri götürülmesi için gayret gösterdi, kendisine de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi vize muafiyeti var, bu anlaşmayı 2013'te o zaman Egemen Bey (Bağış) Avrupa Birliği Bakanı, Dışişleri Bakanı Ahmet Bey (Davutoğlu), oturduk, bunlar konuşuldu ve kararı verildi. 2016 Ekim'i vize muafiyeti normalde yürürlüğe girmesi gerekirdi.

Avrupa Birliği ile şöyle bir anlaşmaya varıldı. Şu mülteciler konusunda Yunanistan'a Ege Denizi'nden giden mülteciler Avrupa Birliği için çok büyük tehdit oluşturuyor, dolayısıyla bu mültecilerde Türkiye daha etkin rol alırsa, bu mülteci akınını frenleyebilirse, biz de buna karşılık vize muafiyetini haziran sonuna çekebiliriz. Tabii bu kadarla sınırlı değil, 72 tane daha bizim yerine getirmemiz gereken şartlar vardı. Gece-gündüz demedik, parlamentoyu çalıştırdık ve bu şartları yerine getirdik. Tam karar beklerken bir ses geldi Avrupa Birliği'nden 'Efendim terörle mücadele kanunun değiştirmeniz lazım'. Niye? Teröristlere çok sert muamele yapıyormuşuz, 'Onlara biraz daha insancıl muamele yapın'. Yani çocukları, yaşlıları öldürenlere gül verelim. Akla ziyan bir talep, kusura bakmasınlar Türkiye'yi ne zannediyorlar. Vize muafiyeti verecekler diye biz ülkemizin, milletimizin birliğini, beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan, korku salan canlı bombalarla masum insanları infilak ettiren bu ölüm makinalarına müsamaha mı göstereceğiz? Bunlar bizim aklımızla akılları sıra alay etmeye çalışıyorlar."

- "Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur"

Başbakan Yıldırım, "Avrupa Birliği şunu bilmelidir ki Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur, Avrupa Birliği üyeliği de dahil buna. Varsın olmaz olsun vize muafiyetleri. Biz yıllarca bunun mücadelesini verdik, Avrupa Birliği'nin dedikleri olsun diye değil, kendi milletimizin ihtiyaçlarını görmek için yaptık, demokrasimizi geliştirmek için yaptık, insanımızın hayat kalitesini artırmak için yaptık, yaşamını kolaylaştırmak için yaptık ama Musa Musa bu kadar da uzun boylu değil, kusura bakmasınlar." ifadelerini kullandı.

Taahhütlerini yerine getirdiklerini, AB'den de dürüst davranış beklediklerini ifade eden Yıldırım, "İç siyaseti, içerisindeki problemleri Türkiye ile çözmeye çalışmasınlar, kendi işlerini düzgün yapsınlar, Türkiye'yi iç siyasetlerine malzeme yapmasınlar" dedi.

- "Buyurun cenaze namazına"

"Düşünebiliyor musunuz, Türkiye ne kadar büyük bir ülke?" diyen Yıldırım, "İngiltere'de referandum olacak, konu Türkiye; Almanya'da seçim olacak, konu Türkiye; Fransa'da seçim olacak, konu Türkiye. Bu iyi birşey de ölçüyü de kaçırıyorlar. Cameron (İngiltere Başbakanı), '3 bin yıl geçse Türkiye Avrupa Birliğine giremez'. Buyurun cenaze namazına. Peki o kadar iyi birşey de bu Avrupa Birliği siz niye çıkmaya çalışıyorsunuz? Onun cevabını ver bakalım" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Jo Cox’un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Yıldırım, "Bir milletvekilinin hayatı bu uğurda gitti. Bizde olsa acaba neler derlerdi bunlar? Onun için kimse kusura bakmasın, Türkiye'ye kimse nizam, intizam, istikamet vermeye kalkmasın." dedi.

Yıldırım, Türkiye olarak 53 yıl önce verdikleri sözün arkasında olduklarını vurgulayarak, "Türkiye verdiği sözlerde asla ve asla tornistan yapmadı. Aynı şeyi Avrupa Birliğinden de bekliyoruz. Bakıyoruz şimdi tornistana geçtiler, tornistan iyi bir şey değil, tornistanın sonunda kaza olabilir, kaza riski olabilir. Onun için gün samimiyet sınavından geçme günüdür. Avrupa Birliği bir samimiyet testindedir. İnşallah bu kez de bir hayal kırıklığı ile bu iş sonuçlanmaz." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar