Yıldırım, Avustralya STK temsilcilerini kabul etti

- Başbakan Yıldırım, Avustralya Türk toplumunun iki ülke arasında kıymetli bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, iyi yetişmiş, içinde yaşadıkları topluma kendi değerlerini muhafaza ederek uyum ve katkı sağlamış olan Türk toplumuyla gurur duyduklarını vurguladı

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, Avustralya STK temsilcilerini kabul etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinden oluşan "I Stand with Turkey" platformu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, TBMM'deki kabulde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi karşısında, hükümet ve halkla dayanışma ortaya koyan Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerine teşekkür etti.

Yıldırım, platformun bu desteğinin milletin ve hükümetin gücüne güç kattığını belirtti.

Avustralya ile güçlü tarihi bağlar üzerinde yükselen müstesna ilişkilere sahip olduklarına dikkati çeken Yıldırım, Avustralya Türk toplumunun iki ülke arasında kıymetli bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

İyi yetişmiş, içinde yaşadıkları topluma kendi değerlerini koruyarak uyum ve katkı sağlamış olan Türk toplumuyla gurur duyduklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, platform üyelerine, birliklerini muhafaza etmeleri telkininde bulundu.

Avustralyalı Türk ve Müslüman sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ise güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi uluslararası barışın muhafazası açısından bir denge unsuru olarak gördüklerini, bu bakımdan Türkiye'deki demokratik kurumları ve anayasal düzeni hedef alan tüm girişimlerin karşısında olduklarının altını çizdi.

STK temsilcileri, Türkiye'ye olan güvenlerinin süreceğini belirtti.

Yorumlar