Yıldırım-2016 Seferberlik atbikatı Balıkesir'de yapılacak

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Yıldırım-2016 Seferberlik Tatbikatı'nın 2-13 Mayıs'ta Balıkesir'de yapılacağı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının...

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım-2016 Seferberlik atbikatı Balıkesir'de yapılacak

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Yıldırım-2016 Seferberlik Tatbikatı'nın 2-13 Mayıs'ta Balıkesir'de yapılacağı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından Yıldırım-2016 Seferberlik Tatbikatı, 2-13 Mayıs'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığının Bandırma ilçesindeki 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilecek.

Tatbikatta seferberlik sisteminin denenmesi, yedek personelin sefer görevleri için eğitilmesi, seferde kullanacakları silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibaklarının sağlanması, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun, yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanıyor.

Tatbikata 115 yedek personel ve 8 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından görevliler katılacak.

Yorumlar