Yetenek sınavı kontenjanları artırılacak

MEB, güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin kontenjanlarını 2016-2017 eğitim öğretim yılı öğrenci seçim sürecinde artıracak

Google Haberlere Abone ol
Yetenek sınavı kontenjanları artırılacak
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin kontenjanlarını 2016-2017 eğitim öğretim yılında artıracağı bildirildi.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, öğrencilere güzel sanatlar ile beden eğitimi ve spor alanlarında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan, bu alanlarda nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık eden güzel sanatlar ile spor liselerinin kontenjanları artırılacak.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden okulların kapasitelerinin tam olarak kullanılabilmesi amacıyla, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik yazılı ve görsel materyaller ile duyuru ve tanıtımların yapılması sağlanacak.
Açıklamaya göre, sanat ve spor alanlarında yetenekli öğrencilerin seçilmesi amacıyla, bu alanlarda yetenekli bütün öğrencilere ulaşılarak daha çok sayıda başvuru yapılması için görsel sanatlar, müzik, rehberlik ve sınıf öğretmenlerinin çalışma ve yönlendirme yapmaları sağlanacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı öğrenci seçim sürecinde, güzel sanatlar ile spor liselerinin kontenjanları, okulların mevcut derslik durumu ve öğrenci sayıları dikkate alınarak, 29 Nisan'a kadar tamamlanarak mayıs ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak.

2015-2016 eğitim öğretim yılında 74 güzel sanatlar lisesinde 13 bin 206, 57 spor lisesinde ise 10 bin 879 öğrenci öğrenim görüyor.

Yorumlar