Yeşil Yol Projesi

- Fırtına İnisiyatifi, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Yol Projesi

RİZE (AA) - Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Konaklar Mahallesi'nde toplanan Fırtına İnisiyatifi adına basın açıklaması yapan Deniz Tarakçı, Çamlıhemşin'e bağlı Yukarı Kavron Yaylası'nda işlenen doğa cinayetinin tanığı olduklarını, arkadaşlarından 11'inin jandarma tarafından "çalışmaları engellemek" ve "görevliye mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Tarakçı, adına "Yeşil Yol" denen projenin geçen yıl halkın kararlı direnişi ve mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarıyla durdurulduğunu savundu.

Deniz Tarakçı, "Yeşil Yol" ile ilgili tüm bilimsel verilerin, projenin doğayı dönüşsüz biçimde yok etmekten öte bir getirisi olmayacağını da iddia etti.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Yorumlar