Yeşil Parti Eş Genel Başkanlıklarına Lucas ile Bartley seçildi

LONDRA (AA) - İngiltere'deki Yeşil Partinin Eş Genel Başkanlıklarına Caroline Lucas ve Jonathan Bartley seçildi. İngiltere'nin Birmingham kentinde yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Parti Eş Genel Başkanlıklarına Lucas ile Bartley seçildi

LONDRA (AA) - İngiltere'deki Yeşil Partinin Eş Genel Başkanlıklarına Caroline Lucas ve Jonathan Bartley seçildi.

İngiltere'nin Birmingham kentinde yapılan Yeşil Parti yıllık kongresinde, partideki liderlik seçiminin sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, 55 yaşındaki Lucas ile 44 yaşındaki Bartley, oyların yüzde 88'ini alarak, eş genel başkan oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşma yapan biri kadın, diğeri erkek yeni başkanlar, görev paylaşımı yaparak hizmet vereceklerini bildirdi.

Lucas ve Bartley, Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda sandıktan çıkan Brexit sonucuyla, ülkede artış göstermeye başlayan "korku eşitsizlik ve umutsuzlukla" mücadele edeceklerini belirterek, işçilerin çalışma hakları ve çevrenin korunması konularında da çalışmalarda bulunacaklarını aktardı.

Yeşil Partinin İngiliz Parlamentosu'ndaki tek milletvekili olan Lucas, 2008-2012 yıllarında parti liderliği görevinde bulunmuştu. Bartley ise Yeşil Parti'nin Çalışma ve Emekli Maaşı Sözcülüğü görevini yürütüyordu.

Partinin yıllık kongresi hafta sonu boyunca devam edecek.




Yorumlar