Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı McCully, İsrail'de

- İsrail Başbakanı Netanyahu: - "Filistinliler, uluslararası kuruluşlar kanalıyla ve doğrudan müzakerelerin sorumluluğundan kaçarak siyasi kazanımlar elde etmeye çalışmaktan vazgeçmeli"

Google Haberlere Abone ol
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı McCully, İsrail'de

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin uluslararası kuruluşlar aracılığıyla "siyasi kazanımlar" elde etmeye çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Netanyahu Kudüs'te Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu, "İsrail ile Filistinliler arasındaki siyasi süreçte ilerleme, taraflar arasında iki halka iki devlet ilkesi üzerinde yapılacak doğrudan müzakereler sonucunda gerçekleşecektir. Filistinliler, uluslararası kuruluşlar kanalıyla ve doğrudan müzakerelerin sorumluluğundan kaçarak siyasi kazanımlar elde etmeye çalışmaktan vazgeçmelidir." ifadesini kullandı.

Filistin, Birlemiş Milletler'de (BM) 2012'de gözlemci devlet statüsünü kazandıktan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) gibi pek çok kurum ve uluslararası sözleşmeye taraf olmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki müzakereler, İsrail'in yerleşim birimi inşaatını durdurmayı, hapishanelerindeki tutukluları serbest bırakmayı ve 1967 sınırlarında iki devletli çözüm ilkesine bağlı kalmayı kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014 durmuştu.

Yorumlar