Yeni Renault Koleos, son çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak

İSTANBUL (AA) - Renault'nun D SUV segmentindeki temsilcisi Koleos'un yeni versiyonu, Türkiye'de 2016 yılı son çeyreğinde satışa sunulacak. Renault...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Renault Koleos, son çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak

İSTANBUL (AA) - Renault'nun D SUV segmentindeki temsilcisi Koleos'un yeni versiyonu, Türkiye'de 2016 yılı son çeyreğinde satışa sunulacak.

Renault açıklamasına göre, yeni Renault Koleos, stil, konfor ve ileri teknolojisiyle güçlü bir SUV'un karakteristik özelliklerine sahip bulunuyor. SUV satışlarının yükseldiği pazarlara yönelik Renault'nun lüks otomobil vizyonunu bünyesinde barındıran yeni model, D segmenti bir SUV'dan beklenen her şeyi sunuyor.

Yeni Koleos, dört tekerlekten çekiş teknolojisi, 210 milimetre zemin yüksekliği sayesinde her türlü arazide sürüş kabiliyeti, kendi kategorisinde en iyi teknolojiye ve tasarıma sahip koltuklarıyla beraber rafine, konforlu iç mekan, sınıfının en geniş kabin alanlarından birine sahip olması ve 289 milimetrelik arka diz mesafesi ile sınıfının en iyisi olarak konumlanıyor.

R-LINK 2 multimedya tablet ekranı gibi diğer lüks Renault modelleriyle paylaşılan ekipmanlar da yeni Koleos'u D segmenti otomobillerle özdeşleştiriyor.

Yeni Koleos, Renault markasının uluslararası büyümesinde önemli rol oynayacak. Global bir çekiciliğe sahip olan araç, yaz aylarından itibaren Körfez ülkelerinde, belirli Asya ve Latin Amerika pazarlarında yerini alacak.

Türkiye'de ise 2016 yılı son çeyreğinde satışa sunulacak olan yeni Koleos, ülkemizde Touch ve Icon olmak üzere 2 ekipman seviyesi ve 2 dizel motor seçeneği (1.6dCi 130bg-manuel & X-tronic otomatik / 2.0dCi 175bg X-tronic otomatik) ile pazara çıkacak.


-"D SUV segmentine iddialı bir geri dönüş gerçekleştiriyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Koleos'un dahil olduğu D SUV segmentinin Türkiye pazarındaki en dinamik segmentlerden biri olduğunu dile getirdi. Aybar, şunları kaydetti:

"2016 haziran rakamları itibariyle D SUV segmenti toplam binek pazarının yüzde 3,5'ini, D segmentinin ise yüzde 24'ünü temsil ediyor. Bu rakamların geçtiğimiz yıl toplam binek pazarı içinde yüzde 2 ve D segmenti içinde yüzde 18 olduğunu hatırladığımızda segmentin gelişim ve dinamizm trendi de açıkça ortaya çıkıyor.

Son 3 yılda 3 katı büyüme gerçekleştirmiş D SUV segmentinde markalar, amiral gemisi prestijli modelleri ile rekabet ediyorlar. Yeni Koleos ile D SUV segmentine iddialı bir geri dönüş gerçekleştiriyoruz. İmaj olarak markamıza önemli katkı sağlayacak. Ayrıca premium segment gamını tamamlıyor.

Yorumlar