Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

- Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "İktidarımız, ilk günden bu yana eğitimi hep önemsemiş, gerek eğitimcilerin gerekse öğrenci ve velilerin imkanını artırmak, şartlarını iyileştirmek ve işlerini kolaylaştırmak için elinden geleni yapmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti hükümetinin eğitime büyük önem verdiğini, eğitimci, öğrenci ve veliler için en iyi şartları oluşturmak amacıyla çaba gösterdiğini bildirdi.

Zeybekci, 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, anne, çocuk ve öğretmenlerin değerinin bilinmesiyle yarınlara güvenle bakılacağını belirtti.

Anne ve çocuğa verilen değerin, eğitimi önemsemekle ortaya çıkacağını vurgulayan Zeybekci, şunları kaydeti:

"Çocuk gelecektir. Anne ise ilk öğretmen. Çocuk, anne ve öğretmeni, birbirinden ayıramayız. Atatürk'ün 'Gelecek nesil, sizin eseriniz olacaktır.' diyerek toplumsal anlamda görevlendirdiği öğretmenlerin yeterliliği, milletin temel taşları niteliğindeki anne ve çocuğu da olumlu etkileyecektir. O nedenle iktidarımız, ilk günden bu yana eğitimi hep önemsemiş, gerek eğitimcilerin gerekse öğrenci ve velilerin imkanını artırmak, şartlarını iyileştirmek ve işlerini kolaylaştırmak için elinden geleni yapmıştır. Karanlıklardan aydınlığa çıkmanın tek yolu, cehaletin üzerine yürümektir. Bu sırada yolumuzu aydınlatan meşale ise tabii ki eğitimdir. Çağımızın hatta insanlığın var oluşundan bugüne paha biçilemeyen eşsiz güç, entelektüel sermaye ya da bir başka deyişle bilgidir. Bilgi, paylaşıldıkça büyür. Çünkü mum, bir başka mumu tutuşturmakla ateşinden bir şey kaybetmez."

İlk emri "oku" olan İslam dininin eğitime verdiği önemin altını çizen Zeybekci, eğitim için katkı koyanlara teşekkür etti. Zeybekci, yeni eğitim öğretim yılına başlayan milli eğitim camiasındaki idareci, öğretmen, hizmetliler ile öğrenci ve velilere başarı diledi.

Yorumlar