Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

- Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi: - "Yeni eğitim öğretim yılının, başta müfredat olmak üzere eğitimin muhteva ve felsefesine ilişkin tıkanıklığın aşıldığı veya o yönde ümit verici çalışmaların sonuç alıcı aşamaya geldiği, eğitim çalışanlarının sorunlarının giderildiği bir yıl olmasını diliyoruz" - "Eğitim kurumlarının, terörün ve cuntacıların eleman devşirdiği, öğrencilerimizin kirli emeller uğruna ava dönüştürüldüğü, üstelik bunun devletten maaş alanların eliyle yapıldığı yerlere dönüşmesini kabul etmemiz mümkün değil"

Google Haberlere Abone ol
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

ANKARA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, yeni eğitim öğretim yılında "başta müfredat olmak üzere eğitimin muhteva ve felsefesine ilişkin tıkanıklığın aşılmasını, eğitim çalışanlarının sorunlarının giderilmesini" dilediğini bildirdi.

Selvi, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yeni dönemin tüm öğrenciler için heyecan yaratacağını belirten Selvi, sürecin veliler için beklenti ve kaygı, eğitim çalışanları içinse bazı sıkıntı ve belirsizliklerle başladığını savundu.

Selvi, "Terörü, ideolojik hesaplar, egemenlik savaşlarının yeni aracı ve yöntemi olarak kullanan emperyalist odakların bölgemizi yapay kurgularla değişime zorlaması, siyasal, kültürel, sosyal sıkıntıları daha da ağırlaştırmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine değinen Selvi, şöyle devam etti:

"Her şeye rağmen geçmişimizden süzülerek varlığını sürdürmüş milli değerlerimizi ve kimliğimizi canlı tutmak, atılım gücünü muhafaza etmek, daha da geliştirmek için eğitim, asla ihmal edilmeyecek, ertelenmeyecek milli meselemizdir. Değişimin yönünü, mahiyetini isabetli kavramak, millet olarak yarınlara daha donanımlı hazırlanmak için milli eğitime her zamankinden daha fazla önem ve öncelik vermemiz gereken dönemlerden geçiyoruz."

Müfredatta köklü değişikliğe gidilmesini isteyen Selvi, "Bundan sonra öz ve biçim açısından, milli eğitimde imkan, kadro ve müfredat olarak, sonra bütün toplum düzeninde köklü değişikliğe gidilmesi, yeni Türkiye için bir mecburiyete dönüşmüştür. Yenilenmenin, yeni bir müfredattan yeni anayasanın yapılmasına kadar hayatın tüm alanlarını kapsaması gerekmektedir." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin, her sorunun üstesinden gelecek güçte olduğuna işaret eden Selvi, "Yeni eğitim öğretim yılının, başta müfredat olmak üzere eğitimin muhteva ve felsefesine ilişkin tıkanıklığın aşıldığı veya o yönde ümit verici çalışmaların sonuç alıcı aşamaya geldiği, eğitim çalışanlarının sorunlarının giderildiği bir yıl olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Selvi, şunları kaydetti:

"Eğitim kurumlarının terörün ve cuntacıların eleman devşirdiği, öğrencilerimizin kirli emeller uğruna ava dönüştürüldüğü, üstelik bunun devletten maaş alanların eliyle yapıldığı yerlere dönüşmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Çocuklarımıza bilgi yerine ideoloji yükleyen, ya eline silah veren ya da aklını işgal edip zekasını mankurtlaştıran, bu ülkenin geleceğine ihanet ediyor demektir. Çocuklarımıza barış yerine savaşı, birlik, kardeşlik yerine darbeciliğin hikmetlerini telkin eden, öğretmen değil, olsa olsa kadrolu teröristtir.

Üniversitelerimizde de 'paralelle mücadele' adı altında masum insanların görevden uzaklaştırılması, bazı rektörlerin süreci zehirlemeye yönelik uygulamaları konusunda uyanık olunması gerekmektedir. Üniversitelerde paraleli gizleyip, yapılması gereken temizliği dizginleyip, kişisel hesaplarını görmeye kalkan üniversite yönetimlerinin icraatına dikkat edilmelidir."

Yorumlar