Yemen'deki siyasi gelişmeler

- Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi: - "Barış için çabalıyoruz ve halkımız için tavizler veriyoruz. Ancak militanlar gerilimi tırmandırmaya yönelik adımlarıyla barışı istemiyor ve halkın acılarını önemsemiyor."

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki siyasi gelişmeler

SANA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının ülkede gerilimi tırmandırmaya yönelik adımlar attıklarını ve barış yanlısı olmadıklarını belirtti.

Twitter'da paylaşımda bulunan Mihlafi, "Barış için çabalıyoruz ve halkımız için tavizler veriyoruz. Ancak militanlar gerilimi tırmandırmaya yönelik adımlarıyla barışı istemiyor ve halkın acılarını önemsemiyor." ifadelerini kullandı.

Husilerin ülke, halk, emniyet ve istikrarı bir kenara bırakarak kendi çıkarlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Mihlafi, halkın acılarının bitmeye yaklaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdür Yardımcısı ve Kuveyt müzakerelerinde meşru yönetimi temsil eden heyetin üyesi Abdullah Uleymi de sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Silahlar teslim edilmeden, kentlerden çekilmeden ve kurumlar eski haline dönmeden bir hükümetten bahsedilmesini kabul etmiyoruz. Bu sadece bir değeri olmadığı için değil aynı zamanda uygulaması da mümkün olmadığı için." değerlendirmesinde bulundu.

Uleymi, uluslararası toplumun önerilerine ve barış için sarf edilen tüm çabalara olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC), eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur'u "ulusal kurtuluş hükümeti"ni kurmakla görevlendirdiği belirtilmişti.

Husiler ile devrik lider Salih'in partisi GPC, 28 Temmuz'da devlet işlerinin idaresi için Yüksek Siyasi Konsey kurduklarını açıklamıştı. Uluslararası toplum tarafından tanınmayan konseyde Salih yanlıları ile Husilerden beşer üye bulunuyor.

Yorumlar