Yemen'deki olaylar

- Başkent Sana'nın kuzeyindeki Radvan Mülteci Kampı'na sığınan 145 aile zor şartlar altında yaşıyor

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

SANA (AA) - Yemen'in farklı kentlerinden gelerek başkent Sana'nın kuzeyindeki Darvan Mülteci Kampı'na sığınan 145 aile zor şartlar altında yaşıyor.

Darvan Mülteci Kampı Müdürü Mücahid Eş-Şasemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sada, Hacce ve Cevf illerinden kaçan 145 aile şu anda kampta kötü şartlar altında yaşıyor." dedi.

Kampta başta yatak olmak üzere bazı eksiklerin bulunduğunu ifade eden Şasemi, yağmur nedeniyle hastalıkların yayılabileceği göz önüne alınırsa kampta alt yapı ve ilaca ihtiyaç olduğunu belirtti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Direktörü John Ging, dün yaptığı açıklamada, Yemen'de 7,6 milyon kişinin düzenli olarak gıdaya ulaşamadığını belirterek, yeterli destek sağlanmaması ve erişime izin verilmemesi halinde çok sayıda insanın ölebileceği uyarısında bulunmuştu.

Yemen'in dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olduğunu hatırlatan Ging, BM'nin bu ülkedeki insani yardım operasyonları için 1,8 milyar dolar talep ettiğini ancak beşinci ayın ortası geçilmesine rağmen bu miktarın sadece yüzde 16'sının karşılandığını kaydetmişti.

BM raporlarına göre, Yemen'deki meşru yönetim ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda yarısı sivil 6 bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 30 bin 500 kişi yaralanmış, 2,8 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar