Yemen'deki olaylar

- Ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışma ve şiddet olaylarında 14 Husi militanı öldü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

BEYDA (AA) - Yemen'in çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışma ve şiddet olaylarında 14 Husi militanının öldüğü, Halk Direnişi Güçleri'nden (HDG) 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

HDG'nin Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, Beyda iline bağlı Zi Naim ilçesinde yola döşenen bomba Husilere ait aracın geçişi sırasında patlatıldı, 5 militan öldü.

Beyda merkezde de yola yerleştirilen patlayıcının Husilere ait devriye aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 militan hayatını kaybetti.

Öte yandan HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husi ve Salih yanlısı militanların kontrolünde bulunan Kehbub bölgesinin geri alınması ve bu güçlerin Babu’l-Mendeb boğazında ilerlemesinin engellenmesi amacıyla HDG mensupları ile militanlar arasında çıkan çatışmalarda, 5 militan öldürüldü.

Bölgeye intikal eden HDG mensupların aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu, aralarında Albay Mansur Abdurrab el-İtri’nin de bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ve yönetim yanlısı HDG mensupları arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Yorumlar