Yemen'de hastaneye hava saldırısı

- Hacce ilinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün yönetimindeki bir hastaneye düzenlenen saldırıda 11 kişi öldü, 19 kişi yaralandı - Koalisyon güçleri, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de hastaneye hava saldırısı

SANA (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Yemen'in Hacce ilinde idaresini üstlendikleri okula düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğünü, 19 kişinin yaralandığını bildirdi.

Örgütün sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, Hacce ilinin Abes beldesinde bulunan hastaneye hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı saldırı sonrası hastanenin tahliye edildiği duyuruldu.

Örgütün, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri dahil Yemen'de savaşan taraflara hastanenin hedef alınmaması için koordinatlarını ve haritasını verdiği bilgisi paylaşılan açıklamada, özellikle koalisyondan bu tür hataların tekrarlanmaması talep edildi.

Öte yandan, koalisyon güçlerinin saldırıyla ilgili bağımsız bir soruşturma açtığı ve görevlendirilen ekibin bir sonuca ulaşır ulaşmaz bunu kamuoyuyla paylaşacağı bilgisi verildi.

Örgüt daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu belirtmiş ancak saldırının kaynağına ilişkin bilgi vermemişti. Husilere yakın El-Mesire televizyonu ise saldırıyı koalisyon güçlerinin düzenlediğini iddia etmişti.

Yorumlar