Yemen devrik lideri Salih:

- "Biz Rusya'ya elimizi uzatıyoruz. Bilinen tüm kolaylıkları ve sözleşmeleri sunuyoruz. Rusya'ya karşı tüm kolaylıkları sağlamaya hazırız. Üslerimizde, havaalanlarımızda ve limanlarımızda kolaylıklar sağlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Yemen devrik lideri Salih:

SANA (AA) - Yemen devrik lideri Ali Abdullah Salih, Rusya'yı "yakınların yakını" şeklinde niteleyerek, askeri üsler, havaalanları ve limanları terörle mücadele amacıyla Rusya'nın kullanımına açmak için hazır olduğunu belirtti.

Rusya resmi televizyonu Rusya 24'e röportaj veren Salih, "Rusya bize yakın olanların en yakını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) olumlu bir pozisyonu var. Biz düşman devletler tarafından desteklenen terörle mücadelede iş birliği için elimizi uzatıyoruz." dedi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminden beri Rusya'yla aralarında anlaşmalar olduğunu ve bunu etkinleştirmeye hazır olduklarını ifade eden Salih, "Terörle mücadele ilkesinde anlaşıyoruz. Rusya bizimle düşmana karşı savaşmıyor. Düşmana karşı biz savaşacağız. Biz Rusya'ya elimizi uzatıyoruz. Bilinen tüm kolaylıkları ve sözleşmeleri sunuyoruz. Rusya'ya karşı tüm kolaylıkları sağlamaya hazırız. Üslerimizde, havaalanlarımızda ve limanlarımızda kolaylıklar sağlayacağız." diye konuştu.

İngiltere'nin dün BMGK oturumunda, Husiler ile Ali Abdullah Salih'i yapıcı bir tutum sergilemeye davet eden bildiri yayımlanmasını gündeme getirdiği ancak Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitaly Churkin "davetin sadece Husiler ve Salih'e değil tüm taraflara yapılması gerektiği yönünde" görüş belirterek, söz konusu bildirinin yayımlanmasını engellediği belirtilmişti.

Yemen'de Husiler ve Ali Abdullah Salih yanlıları ülkede Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi başkanlığındaki meşru yönetime karşı 2014'ten beri savaşıyor.

Yorumlar