Yemen'de hastaneye saldırı: En az 14 ölü

Hacce vilayetinde, idaresini Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün üstlendiği hastaneye düzenlenen hava saldırısında ölü sayısı 14'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de hastaneye saldırı: En az 14 ölü
Yemen'in Hacce ilinde idaresini Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün üstlendiği Abes Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında ölü sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, Hacce vilayetinin Abes beldesinde örgütün idaresini üstlendiği hastaneye düzenlenen hava saldırısında ölü sayısının 14'e yükseldiği, yaralanan 24 kişinin ise bölgedeki çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi gördüğü kaydedildi.

Açıklamada, hayatını kaybedenler arasında Abdulkerim el-Hakimi isimli örgüt çalışanının da bulunduğuna dikkat çekildi.

Hacce'deki Abes Hastanesi'ne dün düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ve saldırıdan sonra hastanenin tahliye edildiği bildirilmişti.

Saldırıyı koalisyon güçlerinin düzenlediği iddia edilirken, saldırı sonucu hayatını kaybedenler arasında Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü bünyesinde çalışan İspanyalı bir doktorun da bulunduğu belirtilmişti.

Bu arada Halk Direniş Güçlerinin (HDG) Basın Merkezinden yapılan açıklamada, başkent Sana'nın Nehem ilçesinde ulusal ordu güçleri ve HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmada 8 militanın ölü ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, Nehem ilçesinde çıkan şiddetli çatışmaların ardından HDG ile ordu birliklerinin Tebbetu'l Beyza mevzisini ele geçirdiği kaydedildi.

Yorumlar