Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:

- "Hiçbir güç Yemen halkının galip gelmesine engel olamayacak. Halk, güçsüz ya da tedbirsiz olduğu için değil akan kanın durmasını ve devletin kalan mirasının korunmasını istediği için barış istemektedir"

Google Haberlere Abone ol
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:

MARİB (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, ülkesinde halkın akan kanın durması için barış istediğini belirtti.

Hadi, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, "Hiçbir güç Yemen halkının galip gelmesine engel olamayacak. Halk, güçsüz ya da tedbirsiz olduğu için değil akan kanın durmasını ve devletin kalan mirasının korunmasını istediği için barış istemektedir." ifadesini kullandı.

Sürdürülebilir barış için bu yıkımı meydana getiren tüm sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Hadi, "Darbe, felaketlerin anası ve hastalıkların başıdır. Buna göz yuman ya da haklı çıkaran bir barış uyuşturucu etkisi olan enjeksiyondan başka bir şey değildir." açıklamasında bulundu.

Ülkede kurtarılmış bölgelerde halka hizmet götürmeye ve çektikleri sıkıntıları hafifletmeye çalıştıklarına dikkati çeken Hadi, yaralıların tedavisi, memurların maaşlarının ödenmesi ve diğer ihtiyaçların karşılanması için tüm kaynakları seferber edeceklerini kaydetti.

Yorumlar