Yaz tatiline madalyalı veda

Konak Belediyesi’nin açtığı yaz spor okullarına katılan minik sporcular tatili madalya ile kapattı. Ücretsiz spor kurslarında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 600 öğrenci düzenlenen törenle madalya aldı.Sporun ve sporcunun dostu...

Google Haberlere Abone ol
Yaz tatiline madalyalı veda

Konak Belediyesi’nin açtığı yaz spor okullarına katılan minik sporcular tatili madalya ile kapattı. Ücretsiz spor kurslarında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 600 öğrenci düzenlenen törenle madalya aldı.

Sporun ve sporcunun dostu Konak Belediyesi’nin açtığı Yaz Spor Okulları sona erdi. 15 Mayıs’ta başlayan ve belediyenin İsmet Paşa, Gültepe, Güneşli, Toros, Zafertepe ve Levent’teki spor merkezlerinde verilen ücretsiz kurslardan yaklaşık 600 öğrenci faydalandı. Yaz tatilindeki boş vakitlerini sporla değerlendirmek isteyen öğrencilere yaz spor okullarında futbol, basketbol, tekvando ve jimnastik eğitimleri verildi. Keyifli geçen kursları tamamlayan öğrenciler yaz okuluna madalya alarak veda etti.

"9 Eylül’ü coşkuyla katlayacağız"

Konak Belediyesi’nin Güneşli Spor Tesisi’nde düzenlenen kapanış etkinliğine yaz okuluna gelen öğrenci ve velilerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. Gösterilerle renklenen etkinlikte minik sporculara seslenen Başkan Sema Pekdaş, bu yıl 95. yıldönümü kutlanan 9 Eylül’ü coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Pekdaş “9 Eylül’ün öncesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı vardı. Anadolu halkının emperyalist işgale karşı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı verdiği bu anlamlı günü coşkuyla kutladık. Şimdi de 9 Eylül var. Nasıl ki 30 Ağustos’u büyük bir coşkuyla kutladıysak 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu da aynı coşkuyla kutlayacağız” dedi.

"Cumhuriyet fazilettir"

Konuşmasında Atatürk’ün 1925’te İzmir Kız Öğretmen Okulu’nda yapmış olduğu konuşmasında dile getirdiği ‘Kızlarında okuyup, öğretmen, hakim ve doktor olmalarını istiyorum’ sözüne atıfta da bulunan Başkan Pekdaş, “Toplumun gelişmesi için kızlarında okuyup, meslek sahibi olması gerekiyor. Ben bir kadın olarak Belediye Başkanı olduysam bu Atatürk sayesindedir. Atatürk sultanlığın korku ve tehdide dayalı olduğunu, Cumhuriyet’in ise fazilet olduğunu söylemiştir. Cumhuriyet erdemli insanların rejimidir. Biz de sizlerin spor yaparak, spor okullarına gelerek, erdemli insanlar olmanızı, ayaklarınızın üstünde durabilmenizi, kendinizi iyi bir şekilde yetiştirmenizi ve bu ulusun geleceği için başarılı insanlar olmanızı istiyoruz” diye konuştu. Başkan Pekdaş konuşmasının ardından öğrencilere madalyalarını verdi. Etkinlik sonunda çocuklara dondurma ikramının yanı sıra okuyarak zenginleşmeleri için kitap armağan edildi.

Yorumlar