"Yaşasın Sırp-Türk dostluğu"

- Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: - "Yaşasın Sırp-Türk dostluğu, yaşasın Sırbistan" - "Bizim işimiz, elimizden gelenin en iyisini yapmak ve Sırbistan'ın, başkent Belgrad kadar zengin olmayan diğer bölgelerini de kalkındırmak"

Google Haberlere Abone ol
"Yaşasın Sırp-Türk dostluğu"

NOVİ PAZAR (AA) - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "Sizleri düşündüğü ve sizlere yardım etmek istediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Yaşasın Sırp-Türk dostluğu, yaşasın Sırbistan." dedi.

Vucic, resmi temaslarda bulunmak üzere Sırbistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ülkedeki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrini ziyaret etti.

Bölgedeki diğer şehirlerden gelen belediye başkanları ile Novi Pazar Belediyesinde yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile binanın önünde toplanan kalabalığa seslenen Vucic, Türk mevkidaşını coşkulu şekilde karşılayan şehir halkına teşekkür etti.

Bugün yaptıkları toplantıda Novi Pazar'ın yanı sıra diğer bölge şehirleri için de son derece önemli olan projeleri ele aldıklarını aktaran Vucic, "Bizim işimiz, elimizden gelenin en iyisini yapmak ve Sırbistan'ın, başkent Belgrad kadar zengin olmayan diğer bölgelerini de kalkındırmak." ifadelerini kullandı.

Vucic, görüşmede ayrıca birkaç ay içinde hazırlıklarına başlayacakları Pozega-Boljare Otoyol Projesi'ni de görüştüklerini söyleyerek, "Bu bölgeyi, hem Belgrad ile hem Saraybosna (Bosna Hersek) ile hem de Podgorica (Karadağ) ile bağlamak istiyoruz." diye konuştu.

İşlerinin yollar yapmak, hastaneler ve okullar inşa etmek olduğunu vurgulayan Vucic, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bunları yapmaya devam edeceğiz ve bizim için bunlardan daha önemli bir şey yok. Son olarak bir şey daha söylemek istiyorum. Burada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen ilginin yarısının dahi bana gösterilmeyeceğini biliyorum. Ancak karşınıza çıkarak, hangi milletten ve dinden olursa olsun tüm Sırbistan vatandaşlarının çıkarları için elimden gelenin en iyisini yaptığımı ve yapmaya devam edeceğimi söyleyecek cesaret ve iyi niyete sahibim. Sizleri düşündüğü ve sizlere yardım etmek istediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Yaşasın Sırp-Türk dostluğu, yaşasın Sırbistan."

İki ülkenin cumhurbaşkanları, konuşmaların ardından şehir merkezini gezerek halkı selamladı.

Yorumlar