Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı. Öztürk için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze töreni...

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Öztürk için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Muharrem İnce, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ilahiyatçı Mustafa Karataş, gazeteci Hulki Cevizoğlu, haberi spikeri Gülgün Feyman, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu başında oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ve kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti.

Cenaze töreninin ardından alkışlarla uğurlanan Öztürk'ün cenazesi, Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce törende gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rahmetli Hocayla birlikte milletvekilliği yaptık. Bir çığır açtığını düşünüyorum. Cumhuriyeti seven, Atatürk'ü seven, laikliğe inanmış bir din adamını bulmak kolay değil." diye konuştu.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de "Hocamız hepimizin sevdiği, hepimizin çok önem verdiği, inançlara saygılı, laikliği savunan, değerli bir bilim adamıydı. Hakka yürüdü, Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Haber spikeri Gülgün Feyman ise "Son ana kadar o kadar yakındık ki. Çok büyük bir kayıp. Öğretileri çok kıymetli." şeklinde konuştu.

Öztürk'ün çok eski dostu olduğunu ifade eden Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, "45 senelik arkadaşım. Hemşehri olmamız hasebiyle çok sık görüşürdük. Dini sohbetlerde fikir alışverişinde bulunurduk. Yaşar Hoca bana göre son 100 yılda yetişmiş çok önemli bir din adamıydı. İslamı çok irdelemiştir. Çok güzel kitaplar yazmıştır. İslam'a ışık tutan, İslam'ı kolaylaştırandır. İslam'ı zordan çıkarıp kolay bir din haline gelmesini sağlamak için hayatı boyunca didindi durdu." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de "Yaşar Nuri Öztürk öyle bir ışık bıraktı ki o ışık bitmez. Bundan sonra herkes her yerde Yaşar Nuri'yi görecek. Kimisi çeşmeden su içerken, kimisi İstanbul Lisesi'nin önünde onu görecek. İmam Hatip talebeleri, Yaşar Nuri'nin rüyalarına geldiğini görecek, onları uyardığını, onlara hakikatleri söylediğini görecek. Onun varlığı her zaman bizimledir." dedi.

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan ise, "Allah'ın rahmetine kavuşmuş mümtaz bir insan. Yaşar Bey benim arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. İslamı doğru yaşayan, anlayan ve millete anlatan büyük bir mürşittir." dedi.


Yorumlar