"Yaşama Yol Ver" kampanyası

- İstanbul'da 200 belediye otobüsüne, 112 Acil Çağrı hattındaki gereksiz aranmaların önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik kampanyanın farkındalığını artırmak için afiş asıldı

Google Haberlere Abone ol
"Yaşama Yol Ver" kampanyası

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 200 belediye otobüsü, farkındalık yaratmak için "Yaşama Yol Ver" kampanyasının afişleriyle donatıldı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı hattındaki gereksiz aranmaların önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kampanyaya destek geldi. Avrupa ve Anadolu yakasında İETT'ye bağlı 200 belediye otobüsüne "Yaşama Yol Ver" kampanyasının afişleri yayınlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Sağlık Müdürü Selami Albayrak, İstanbul'da hemen hemen her mahallede acil yardım istasyonu olduğunu ancak ambulanslar yola çıktığında sorunlar yaşandığını belirtti. Albayrak, şunları kaydetti:

"Yola çıktığımızda trafik bizim önümüzdeki en büyük engel. Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Yaşama Yol Ver' kampanyasıyla bu farkındalığı trafikte arttırmayı hedefliyoruz. Belediye otobüslerinde yaptığımız 'Yaşama Yol Ver' afiş çalışmasıyla da vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek istedik. Vatandaşlarımızdan bu mühim kampanyaya destek vermelerini istiyorum. Kampanyanın farkındalık yaratmayı hedeflediği diğer bir konu ise 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesidir. 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmesi zaman ve iş gücü kaybına yol açmakta, daha da önemlisi gerçek acil vakalara ulaşmakta sorun yaratmaktadır. Herkesin bir gün 112 Acil Çağrı hattını aramaya ihtiyacı olabileceği unutulmamalıdır."

Yorumlar