Yaşam mücadelerine köpek yavrularını da dahil ettiler

- Kilis'te doğurduktan 3 gün sonra Suriye tarafından gelen mermiyle telef olan köpeğin yavrularına Suriyeli kız kardeşler sahip çıktı - Havyanlarını otlatırken buldukları 3 yavru köpeği eve getiren kızlar ellerindeki tek keçinin sütünü onlara veriyor

Google Haberlere Abone ol
Yaşam mücadelerine köpek yavrularını da dahil ettiler

KİLİS (AA) - Kilis'te 3 günlükken sahipsiz kalan yavru köpeklerin bakımını, Suriyeli 6 kız kardeş üstlendi.

Merkeze bağlı Yavuzlu köyü sınır hattında 3 yavru doğruan köpek, Suriye tarafında iç çatışmaların yaşandığı bölgeden gelen merminin isabet etmesi sonucu telef oldu.

Babalarıyla bölgede hayvan otlatan Emine (8) ve Kevser (6) kardeşler, sahipsiz kalan yavruları buldu. Köpeklerin aç olduğunu görünce yanlarındaki yiyeceklerden veren kardeşler, yavruları eve getirdi.

Diğer 4 kardeşinin de desteğiyle yavruların bakımını üstlenen kızlar, zor şartlardaki yaşam mücadelelerine bu sahipsiz yavruları da dahil ettiler.

Geçimini hayvan otlatarak sağlayan Ahmed ailesi, sahip oldukları tek keçinin sütünü yavrulara veriyor.

- "Yoğurt yapacağım sütü yavrulara veriyorum"

Anne Döne Ahmed, kızları yavru köpekleri görünce çok üzüldüğünü ve onları sahipsiz bırakmaya gönlünün razı olmadığını anlattı. Köpekleri bıraksalardı birkaç gün içinde telef olacaklarını anlatan Ahmed, şöyle konuştu:

"Yavrulardan birisini süt yetiştiremediğim ve bakamadığım için başka birisine verdim. Bunlar gelmeden önce keçiyi sağıyor çocuklara yoğurt yapıyordum. Onlar geldiğinden bu yana yapamıyorum çünkü sütün hepsini yavru köpeklere veriyorum. Yavrular, ekmek yiyemiyorlar sadece süt içebiliyorlar. Çocuklarım hasta ama yine de onlara kıyamıyorum. Benim çocuklarım ekmek yiyebiliyor ama onlar ekmek yiyemez ancak süt içebiliyorlar."

Yorumlar