Yargıtay Onursal Birinci Başkanı Ocakçıoğlu vefat etti

ANKARA (AA) - Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmet Ocakçıoğlu vefat etti. Yargıtay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocakçıoğlu için yarın saat 11.00'de...

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay Onursal Birinci Başkanı Ocakçıoğlu vefat etti

ANKARA (AA) - Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmet Ocakçıoğlu vefat etti.

Yargıtay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocakçıoğlu için yarın saat 11.00'de, Yargıtay Başkanlığında resmi tören düzenlenecek.

Ocakçıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardandan, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Malatya'nın Darende ilçesinde 1930 yılında dünyaya gelen Ocakçıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1952 yılında mezun olduktan sonra Fransa'ya giderek Paris Üniversitesinden "Hukuk Doktoru" unvanını aldı.

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1973 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Ocakçıoğlu, 1981'de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) üye olarak atandı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından Yargıtay birinci başkanvekilliğine iki kez seçilen Ocakçıoğlu'nun, Yargıtay Dergisi ve Adalet Bakanlığı ile Ankara ve İstanbul Üniversiteleri hukuk fakültelerinin yayınlarında inceleme ve çeviri yazıları yayımlandı.

Yorumlar