Yargıda Birlik Derneğinin Nusaybin ziyareti

- Dernek Başkanı Kırmaz: - "Hakim ve savcılarımız büyük bir moral içerisindeler. Hiçbir endişeleri veya çekinceleri yok. Çünkü yaptıkları işin doğruluğunu biliyorlar. Teröre karşı bir ve beraber olarak güvenlik güçleriyle aynı inanç ve kararlılığı sergiliyorlar" - Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Heybet: - "Eli silahlı terör örgütlerinin yanı sıra evrensel hukuk kavramlarını çarpıtarak bir şekilde teröre destek verenlerle de mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin üstün hukuk kavramlarını kullanarak ülkemizin huzur ve barışını bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Yargıda Birlik Derneğinin Nusaybin ziyareti

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Mardin'in Nusaybin ilçesine yaptıkları ziyarette bölgede görev yapan hakim ve savcılarla görüştüklerini belirterek, "Hakim ve savcılarımız büyük bir moral içerisindeler. Hiçbir endişeleri veya çekinceleri yok. Çünkü yaptıkları işin doğruluğunu biliyorlar. Teröre karşı bir ve beraber olarak güvenlik güçleriyle aynı inanç ve kararlılığı sergiliyorlar." dedi.

Kırmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nusaybin'e 2 gün önce giderek buradaki hakim ve savcılarla bir araya geldiklerini anımsattı.

Ziyarette, terörün bitirilmesine yönelik güçlü bir iradenin var olduğunu gözlediklerini ifade eden Kırmaz, kısa sürede operasyonların bitirildiği müjdesinin verileceğine inandıklarını dile getirdi.

Kırmaz, Nusaybin'de operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçleri, kamu görevlileri ile hakim ve savcıların üstün bir cesaretle görevlerini yerine getirdiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu birlik ve beraberlik ruhu bize büyük güç verdi. Terörle mücadelede hakim ve savcılarımız güvenlik güçlerinin yanındadır. Terörle mücadelede bizim gözlemimiz, orada bulunan bölge halkının, en kutsal ve anayasal hakkı olan yaşam hakkının güvence altına alınması noktasında hukukun içerisinde kalarak gerekli mücadeleyi gösteriyorlar. Hakim ve savcılarımız da bu süreçte hem moral motivasyon hem de hukukun gerekleri noktasında birlikte mücadele ediyorlar. Hakim ve savcılarımız büyük bir moral içerisindeler. Hiçbir endişeleri veya çekinceleri yok. Çünkü yaptıkları işin doğruluğunu biliyorlar. Teröre karşı bir ve beraber olarak güvenlik güçleriyle aynı inanç ve kararlılığı sergiliyorlar."

- "Teröre karşı hukuk mücadelesi anayasal görevimiz"

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Derneğin Başkanlık Divanı Üyesi Musa Heybet de mücadele konusundaki azim ve kararlığın, terörü bitme noktasına getirdiğini vurguladı.

Yargı olarak teröre karşı hukuk mücadelesi verilmesi gerektiğine işaret eden Heybet, "Bu bizim yasal ve anayasal görevimizdir. Silahlı terör örgütleri bu mücadele var olduğu sürece bitmeye mahkumdur. Silahların gölgesinde canı pahasına bu mücadeleyi veren hem güvenlik güçlerimize hem hakim ve savcılarımıza destek vermek adına ziyaret gerçekleştirdik. Nusaybin'de terörü bitirmek için son aşamaya gelindiğini de müşahede ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Operasyonların sürdüğü bölgedeki güvenlik güçleri, hakim ve savcıların moral ve motivasyonlarının yüksek olduğunu anlatan Heybet, güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Heybet, "Eli silahlı terör örgütlerinin yanı sıra evrensel hukuk kavramlarını çarpıtarak, bir şekilde teröre destek verenlerle de mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin üstün hukuk kavramlarını kullanarak ülkemizin huzur ve barışını bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Terör örgütünü destekleyen ulusal ve uluslararası güçler hepimiz tarafından bilinmektedir. Hukukun gücü ve üstünlüğüyle bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Terörün kökü bir daha hayat bulamayacak şekilde kazınacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar