Yaralı yavru tilki tedavi ediliyor

- Kumluca ilçesinde belediyeye ait hayvanat bahçesi yakınlarında görevlilerce yaralı bulunan yavru tilki, tedavisi tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakılacak

Google Haberlere Abone ol
Yaralı yavru tilki tedavi ediliyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde hayvanat bahçesi yakınlarında bulunan yaralı tilki yavrusu, tedavi ediliyor.

Kumluca Belediyesine ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi yakınlarındaki ormanlık alanda, görevlilerce yaralı ve bitkin halde bir tilki yavrusu bulundu. Görevlilerce hemen koruma altına alınan ve hayvanat bahçesine getirilen yavru tilki, veteriner hekim Sinan Ulusoy tarafından muayene edildi.

Burun bölgesi ve arka ayaklarından yaralandığı, açlık ve susuzluğa bağlı vücut direncinin düştüğü belirlenen tilki, tedavi altına alındı. Yaraları dezenfekte edilen tilkiye vücut direncini artırmak için serumla vitamin takviyesi yapıldı.

Veteriner hekim Sinan Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz bir yaşında olmadığını tahmin ettikleri yavru tilkinin vücudunda bazı yaralar bulunduğunu belirterek ayrıca aşırı sıcak hava, susuzluk ve açlık nedeniyle bitkin düşen yavru tilkinin yiyecek bulma amacıyla hayvanat bahçesi yakınlarına geldiğini düşündüklerini söyledi.

Tedavisi yapılan tilkinin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Ulusoy, "Şu anda genel sağlık durumu ilk ana göre çok iyi. Gözetim altında tutuyoruz. Tilki doğada kendi yaşamını idame edecek duruma geldiğinde Milli Parklar Şefliği ile görüşerek ortak karar doğrultusunda en uygun noktada doğal ortamına bırakılacak." dedi.

Yorumlar