Yaralı toy kuşu Elazığ'da tedavi altına alındı

- Tunceli'nin Pertek ilçesinde yaralı halde bulunan toy kuşu, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Yaralı toy kuşu Elazığ'da tedavi altına alındı

ELAZIĞ (AA) - Tunceli'de yaralı halde bulunan ve Elazığ'a gönderilen dünyanın uçabilen en ağır kuş türlerinden biri olan ve Türkiye'de de nadiren görülen toy kuşu tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Elazığ'a getirilen ve Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi yetkililerine teslim edilen toy kuşunun ayağında kırık tespit edildi.

Yaralı kuş hakkında AA muhabirine bilgi veren Veteriner Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami Ünsaldı, toy kuşunun ayağının röntgenin çekildiğini ve kırık tespit edildiğini dile getirdi.

Hayvanın ayağında parçalı kırık olduğunu söyleyen Ünsaldı, öğrencilerle hayvanın ayağına platin yerleştirdiklerini ve alçılı bandaja aldıklarını, ayrıca serum vermek suretiyle hayvanın genel durumunu düzeltmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Toy kuşunun neslinin tükenmekte olan bir kuş türü olduğunu aktaran Ünsaldı, şöyle devam etti:

"Bilinçsiz vatandaşlar eti yenilmeyen vahşi kanatlıları vurmak suretiyle hayvanların neslini yavaş yavaş tüketiyorlar. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kuşu doğada bulmuşlar. Herhalde bu bir yere çarptı. Ani iniş yaparken ayağını kırdı. Kurşun rastlanmadı, dolayısıyla bu avcı işi değil."

Ünsaldı, yaralı toy kuşunun tedavisinin tamamlanması ve sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşam alanına salınacağını bildirdi.

Yaralı toy kuşu, Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Dorutay köyü yakınlarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunmuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.

Yorumlar