Yaralı tilki yavrusu tedavi ediliyor

- Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Kocadağ'daki ormanlık alanda bacağı kırık halde bulunan 2 aylık yavru tilki, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi edilerek, korumaya alındı - Doç. Dr. Nisbet: - "Yavru tilki, ayağının üzerinde yürümeye başladı. Tamamen sağlığına kavuşup, doğaya salınabilmesi adına tilkiyi rehabilitasyona tabi tutuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Yaralı tilki yavrusu tedavi ediliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesindeki ormanlık alanda bacağı kırık halde bulunan iki aylık tilki yavrusu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi ediliyor.

Yavru tilkinin tedavisini yürüten OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Nisbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru tilkinin bir süre önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi görevlilerince Kocadağ mevkisinde bulunduğunu belirtti.

Yavru tilkinin 2 aylık olduğunu tahmin ettiklerini ve doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olduğunu anlatan Nisbet, "Yaralı halde bize getirilen yavru tilkinin sol arka bacağında kırıklar vardı. Kırıkların nasıl oluştuğunu bilmiyoruz. Klinikte bacağının önce filmleri çekerek kırıklarını tespit ettik. Daha sonra yaralı hayvanı ameliyata aldık. Üç haftalık tedavinin ardından yavru tilki, ayağının üzerinde yürümeye başladı. Tamamen sağlığına kavuşup doğaya salınabilmesi adına tilkiyi rehabilitasyona tabi tutuyoruz." diye konuştu.

Bacağındaki kırıklar nedeniyle kendi başına beslenemeyen yaralı hayvanın beslenmesini de kendilerinin sağladığını aktaran Nisbet, yavru tilkiyi kısa süre sonra doğaya bırakabileceklerini bildirdi.

Nisbet, OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniği'nin bölgenin önemli bir hayvan koruma ve bakım merkezi olarak faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, bugüne kadar bilinçsiz avlanma ve çeşitli nedenlerle yaralanan çeşitli türden çok sayıda yaban hayvanını tedavi ettiklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar