Yaralı bir Filistinliyi öldüren İsrail askerinin yargılanması

- Yaralı bir Filistinliyi öldürmek suçlamasıyla askeri mahkemeye çıkarılan Çavuş Azaria'nın duruşması belirsiz bir tarihe ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Yaralı bir Filistinliyi öldüren İsrail askerinin yargılanması

KUDÜS (AA) - Batı Şeria'nın El-Halil kentinde yaralı bir Filistinliyi vurarak öldürmek suçlamasıyla İsrail askeri mahkemesine çıkarılan Çavuş Elor Azaria'nın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

İsrail askeri savcılığı tarafından Yafa Askeri Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, yerdeki yaralı Filistinlinin yakınına gelerek başına nişan alıp, bir el ateş eden sanığın, operasyonel bir gerekçe bulunmaksızın askeri kuralları ihlal ettiği belirtildi.

İsrail radyosunun haberine göre, mahkemede askeri başsavcı, sanığın ifadelerinin çeliştiğini belirterek, savcılığın sanığın yargılanmasını talep ettiğini ifade etti.

Azaria'nın avukatı Ilan Katz ise İsrail ordusundaki üst düzey tarafların askeri savcılıktan en kısa zamanda bu davayı sona erdirmesini istediğini belirtti. Katz, askeri savcılığın söz konusu askere yöneltilen suçlamaları kanıtlayamayacağını savundu.

Hakimin, başsavcılıktan, savunma avukatı ile uzlaşılması yönündeki talebine bir hafta içerisinde cevap vermesini istediği kaydedildi.

Davanın gelecek duruşması için herhangi bir tarih belirlenmedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail askerleri 24 Mart'ta "bir askeri bıçakladığı" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'i vurmuştu. Yerde yaralı halde yatan Şerif'in kafasına bir İsrail askeri tarafından ateş edilmesi, kameralara yansımıştı. İsrail ordusu görüntünün yayımlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma sonuçlanıncaya kadar askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail askerinin, hapishaneden, askeri üsse sevk edildiği ve cinayet yerine "kasıtsız adam öldürmek" suçlamasıyla yargılanmasının beklendiği belirtilmişti.

Yorumlar