Yapı Kredi, kadınları bu yıl da turuncu renk ile destekliyor

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla bu yıl da Genel Müdürlük binasını turuncu renkle...

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi, kadınları bu yıl da turuncu renk ile destekliyor

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla bu yıl da Genel Müdürlük binasını turuncu renkle aydınlatıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi, Genel Müdürlük binasını 10 Aralık 2016 tarihine kadar turuncu ışık ile aydınlatacak.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) dünya çapında kadınlara yönelik şiddete karşı yürüttüğü "16 Günlük Aktivizm" kampanyası kapsamında kamuoyunda farkındalık oluşturmak için şehirlerin simgesi olan yapılar turuncu ışıkla aydınlatılıyor.

70'i aşkın ülkede kadın şiddetine farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan "Dünyayı Turuncuya Boya" hareketine katılan Yapı Kredi, finans sektöründe kadınlara şans veren şirketler arasında yer alıyor.

Ayrıca Yapı Kredi, BM tarafından yürütülen "HeForShe" kampanyasının da katılımcıları arasında bulunuyor.

Koç Holding tarafından oluşturulan "Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesine de destek veren Yapı Kredi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ev içi demokrasinin güçlenmesi adına Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından hayata geçirilen "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesinin de içinde yer alıyor.

Yorumlar