Yapı Kredi Faktoring ve Leasing liderliğini sürdürüyor

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi̇ Faktori̇ng ve Yapı Kredi̇ Leasi̇ng yılın ilk çeyreğinde sektör liderliklerini sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre Yapı...

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi Faktoring ve Leasing liderliğini sürdürüyor

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi̇ Faktori̇ng ve Yapı Kredi̇ Leasi̇ng yılın ilk çeyreğinde sektör liderliklerini sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Faktoring 2016 yılı ilk çeyreğinde 5 milyar 448 milyon TL ciro açıkladı. Aynı dönemde Yapı Kredi Leasing ise 200 milyon dolarlık iş hacmi oluşturdu. Yapı Kredi Faktoring yılın ilk çeyreğinde gösterdiği performansla pazar payını yüzde 19,28'e, Yapı Kredi Leasing ise pazar payını yüzde 14,9’a çıkardı.

Yapı Kredi Faktoring toplam işlem hacminin yüzde 83’ünü yurt içi, yüzde 17’sini ise uluslararası faktoring işlemlerinden gerçekleştirdi. Aktif müşteri sayısı yaklaşık 4 bin 300’e ulaşan Yapı Kredi Faktoring’in mart 2016 itibarıyla yurt içi işlemler cirosu 4 milyar 520 milyon TL, uluslararası işlemler cirosu ise 927 milyon 452 bin TL oldu. Yapı Kredi Faktoring bu sonuçlarla 2001 yılından beri devam eden kesintisiz liderliğini 2016’nın ilk çeyreğine de taşımış oldu.

Yapı Kredi Faktoring’in 2016 yılı içerisinde hedefi ise daha önce faktoring hizmetlerinden hiç yararlanmamış KOBİ’leri faktoringle tanıştırmak, ihracat ve yurt içi tedarikçi ürünlerine odaklanarak büyümeye devam etmek.


- Yapı Kredi Leasing 7 yıldır kesintisiz lider


Yapı Kredi Leasing ise bu dönemde 769 firmanın yatırımına aracılık etti. Yapılan işlemlerin yüzde 30’u makine ekipmanı, yüzde 22,3’ü iş ve inşaat makineleri, yüzde 7,7’si ise tekstil makinelerinde gerçekleşti.

Leasing sektörüne hareket kazandıran ve büyük ilgi gören sat-geri kirala ürününün de dahil olduğu gayrimenkul işlemleri toplam işlem hacminin yaklaşık yüzde 25’ini oluşturdu.

Öncelikli hedefi makine ekipman yatırımları olan Yapı Kredi Leasing’in gayrımenkullerin satılıp geri kiralaması üzerine olan projelerde de seçici olarak yer alması ve sektörün finansman ihtiyacını karşılaması önem verdiği diğer konular arasında yer aldı.

2016 yılında öncelikli büyüme alanlarını üretim makine ekipmanları ve iş makineleri olarak belirleyen sektör lideri Yapı Kredi Leasing, 2009’dan beri kesintisiz süren liderliğini 8. yıla taşımayı hedefliyor.


Yorumlar