Yalova'da dolandırıcılık operasyonu

- Çınarcık ilçesinde kendisini polis olarak tanıtarak 85 yaşındaki kadını 65 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Yalova'da dolandırıcılık operasyonu

YALOVA (AA) - Yalova'nın Çınarcık ilçesinde kendisini polis olarak tanıtıp yaşlı bir kadını 65 bin lira dolandıran şüpheli düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesindeki Atakent Mahallesi'nde ikamet eden 85 yaşındaki H.E, dolandırıldığı iddiasıyla Yalova Jandarma Komutanlığı ekiplerine ihbarda bulundu.

Kendisini komiser olarak tanıtıp, hırsızlık yapılan bir yerde kimliğinin bulunduğunu söylediği H.E'yi 65 bin lira dolandıran şüpheliyi yakalamak için özel ekip kuruldu.

Mağdur H.E'nin tekrar aranacağının değerlendirilmesi üzerine fiziki ve teknik takibe başlayan özel ekip, şüphelinin Türkiye'de barınan yabancılar adına alınmış birden fazla GSM hattını kullanarak dolandırıcılık yapan şebeke üyesi olduğunu belirledi.

Şüphelinin yeniden aradığı mağdurdan 50 bin lira çekerek evinin yakınındaki ağacın altına bırakmasını istemesinin ardından operasyon başlatıldı. Şüpheli, seri numaraları belli paraları alıp kaçmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

"Dolandırıcılık ve hırsızlık" gibi birçok suçtan sabıkalı ve cezaevinden yeni tahliye olduğu öğrenilen şüpheli İ.G, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorumlar