Yalova Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Gülcü:

- "Diyanetin desteklediği Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezi'nin kurulması gerekiyor. İleride rektörlük nasip olduğu taktirde bu Uluslararası Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezine üniversite olarak tam destek vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Yalova Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Gülcü:

YALOVA (AA) - Yalova Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Aslan Gülcü, "Diyanetin desteklediği Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezinin kurulması gerekiyor. İleride rektörlük nasip olduğu taktirde bu Uluslararası Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezine üniversite olarak tam destek vereceğiz." dedi.

Bayburt Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Gülcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova Üniversitesini daha ileriye götürmek için rektör adayı olduğunu söyledi.

Yalova Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana önemli bir gelişim sağlayamadığını, bu anlamdaki olumsuz geri dönüşlerin aday olmasını kuvvetlendiren etken olarak öne çıktığını ifade eden Gülcü, üniversitenin alt yapı sorunlarını gidermek için çalışacağını, TOKİ aracılığıyla lojman yapımının da projeleri arasında bulunduğunu belirtti.

Gülcü, öğrenci sayısındaki azlığın kente olumsuzluk olarak yansıdığını dile getirerek "Yeni bölümlerin açılması, yeni fakültelerin kurulmasıyla burada mevcut 12 bin civarında olan öğrenci sayısını, çok kısa bir sürede 20 bine, daha sonraki süreçte de 30 bine yaklaştırmayı düşünüyorum. Bu, şehre ciddi bir ekonomik bir güç getirecektir." dedi.

- "Zirai teknokent açmayı düşünüyoruz"

Seçilmesi durumunda iş geliştirme merkezleri kurarak kentteki girişimcilerin desteklenmesini sağlayacaklarını aktaran Gülcü, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilk kez zirai teknokent açmayı düşünüyoruz. Yalova bunu hak ediyor. Zirai teknokent konusunda geç de kalındı çünkü Yalova zirai ürünlerde Türkiye'de bazı alanlarda en önde üretim yapan bir ilimizdir. Bu anlamda bilimsel olarak da bunun desteklenmesi gerekiyor. Tersaneler ve denizcilik konusunda yine atılımlarımız olacak. İnsan ve Toplum Bilimler, Ziraat Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi ve en başta Yalova'nın geç kalmışlığını anlatan Sağlık Turizmi Fakültesi açmayı düşünüyoruz. Sağlık Turizmi Fakültesi vasıtasıyla özellikle termal ve deniz turizmini yaygınlaştırarak özellikle yurt dışından misafirlerimizi Yalova'da konuk etmek, fizyoterapi ve termal turizminde üniversite bazında desteklemek istiyoruz."

- "Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezi Projesi"ne tam destek

Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulması planlanan fakat beklemeye alınan "Dini Yüksek İhtisas Merkezi Projesi"nin hayata geçirilmesi için destek vereceklerine de değinen Gülcü, şunları kaydetti:

"En önemli projelerden gördüğüm, Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakından takip ettiği, Uluslararası Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezinin kurulması. Diyanet'in desteklediği Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezinin kurulması gerekiyor. İleride rektörlük nasip olduğu takdirde bu Uluslararası Dini Yüksek İhtisas Araştırma Merkezine üniversite olarak tam destek vereceğiz. Özelikle Ortadoğu'da, Arap Baharı'ndan sonra değişen dengeler daha önce İslam dünyasına El Ezher Üniversitesinden yapılan destekler, El Ezher Üniversitesinin İslam dünyasındaki etkisinin kaybolmasına yol açtı. Dolayısıyla en kısa zamanda İslam coğrafyasına alim ve mütefekkir yetiştirecek ve İslami araştırmaları yapacak aydınların, alimlerin yetişmesi gerekiyor."

Yorumlar