Yalova Belediye Başkanı Salman:

- "İstanbul dışına çıkarılmak istenen Hava Harp Okulunun Yalova'ya getirilmesini öneriyor ve istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Yalova Belediye Başkanı Salman:

YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İstanbul dışına çıkarılmak istenen Hava Harp Okulunun Yalova'ya getirilmesini önerdiklerini ve istediklerini bildirdi.

Salman, Yürüyen Köşk'te düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin halkın, vatansever polis ve askerlerin gayretleriyle engellendiğini belirterek milletin polis ve askeriyle tarih yazdığını söyledi.

Yaşananlardan gerekli derslerin çıkarılacağına inandığını anlatan Salman, şöyle devam etti:

"Şimdi bu derslerin ışığında aynı şeyleri bir daha yaşamamak adına kamusal yapılanma yeniden yapılanmak isteniyor. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin genel işleyişi, kamu hiyerarşisi içindeki pozisyonu ele alınıyor. Ayrıca TSK'ya bağlı kışla ve okulların pozisyonu da ciddi biçimde değerlendiriliyor."

Salman, Hava Harp Okulunun İstanbul dışına taşınmasının istendiğini, bu çerçevede okulla ilgili yer arayışı olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

"Yalova, üç büyük şehrin ortasında sıkışmış, onlardan gelen sosyoekonomik zorlamaların altında kendi kimliğini ve ekonomisini geliştirmeye çalışan güzel bir şehir. Yalova'ya vizyon katacak açılımlara ihtiyaç var. Bu açılımların aynı zamanda ekonomik anlamda da şehrimize katkı sağlaması gerekir. Bu gerçekten hareketle İstanbul dışına çıkarılmak istenen Hava Harp Okulunun Yalova'ya getirilmesini öneriyor ve istiyoruz. Yalova, sahip olduğu askeri alanlar ve tesisler ile kısa zamanda Hava Harp Okulunu bünyesinde var edecek imkana ve coğrafi özelliklere sahiptir."

Okulun kente çok yakışacağını dile getiren Salman, şöyle konuştu:

"Hava Harp Okulunun şehrimize gelmesi ekonomik açıdan bir hareketlilik getirmenin ötesinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim kentimdir' dediği Yalova'ya çok yakışacak. Ben bu öneriyi şehrin söz ve yetki sahibi isimlerine bizzat yapacağım. Bu isteği Ankara düzeyinde de Yalovalılar olarak beraberce dillendirmeliyiz."

Yorumlar