Washington Büyükelçisi Kılıç, Baltimore’daki AA standını ziyaret etti

- Büyükelçi Kılıç, AA’nın yeni ürünü “Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi” hakkında AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu’ndan bilgi aldı - Büyükelçi Kılıç: - “Anadolu Ajansının bu yeni başlatmış olduğu paketin ben ciddi bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim. Türkiye’de olan biteni, Türkiye’nin bölgesel politikalarına ilişkin yaklaşımlarını doğru şekilde, doğru yerlere ulaştırabilmek konusunda Anadolu Ajansı çok önemli bir işlev görüyor. Bu yeni paketle de bu işlev çok daha somut bir şekilde gerçekleştirilecek görebildiğim kadarıyla”

Google Haberlere Abone ol
Washington Büyükelçisi Kılıç, Baltimore’daki AA standını ziyaret etti

BALTIMORE (AA) – Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Anadolu Ajansının (AA) Baltimore kentinde Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA), Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa düzenlediği yıllık toplantısında açtığı standı ziyaret etti.

AA’nın yeni ürünü “Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi”ni tanıtmak için binlerce Müslümanın katıldığı ICNA-MAS yıllık toplantıları esnasında açtığı standı, MÜSİAD Washington Temsilcisi İbrahim Uyar ile ziyaret eden Büyükelçi Kılıç, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu tarafından karşılandı.

Kılıç’a AA’nın yeni haber paketi hakkında bilgi aktaran Mutanoğlu, Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi ile İslam dünyasını ilgilendiren tüm önemli siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmelerin takip edilerek, abonelere İngilizce, Türkçe ve Arapça ulaştırılacağını belirtti.

Mutanoğlu, İslam dünyasının kendi aralarında bir haber linki oluşturacak büyük bir yapısı bulunmaması nedeniyle yeni ürünün İslam dünyası merkezli olacağına vurgu yaptı.

Yeni ürünün lansmanının, ramazan ayının başında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla yapılacağı bilgisini veren Mutanoğlu, ICNA-MAS toplantısında paketin tanıtımını yaptıklarını anlattı.

- “AA’nın yeni paketi ciddi bir boşluğu dolduracak”

Washington Büyükelçisi Kılıç, AA’nın yeni ürününün başarılı olmasını dileyerek, emeği geçenleri kutladı.

“Anadolu Ajansının bu yeni başlatmış olduğu paketin ben ciddi bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anadolu Ajansı zaten göğsümüzü kabartan faaliyetler yapıyor. Ben Lübnan’da da müşahede ettim, Tokyo’da da müşahede ettim. ABD’ye geldiğimde bizzat gözlemleme imkanı bulabildim. Türkiye’de olan biteni, Türkiye’nin bölgesel politikalarına ilişkin yaklaşımlarını doğru şekilde, doğru yerlere ulaştırabilmek konusunda Anadolu Ajansı çok önemli bir işlev görüyor. Bu yeni paketle de bu işlev çok daha somut bir şekilde gerçekleştirilecek görebildiğim kadarıyla.”

- Kılıç, Amerikalı Müslümanlara hitap etti

Öte yandan Büyükelçi Serdar Kılıç, ICNA-MAS toplantıları kapsamında verilen öğle yemeğinde konuştu.

Davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiğini belirterek büyük alkış alan Kılıç, konuşmasında ABD’de yükselen İslamofobi ve yabancı düşmanlığına dikkati çekti.

Kılıç, ülkedeki Müslümanların bu zorluklarla mücadelede birlikte hareket etmeleri gerektiğini kaydederek, bu doğrultuda Kuran’ın ve Hz. Peygamber’in doğru mesajını vermek zorunda olduklarını dile getirdi. Kılıç, şunları kaydetti:

“ABD’deki Müslümanların ayrıca sorumlulukları bulunuyor. 11 Eylül’den sonra bu doğru mesajı vermek adına yaptıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. DAEŞ’in bölgede yaptıkları karşısında verdiğiniz mesajdan dolayı da tebrik ediyorum. DAEŞ bir devlet değildir, onlar Müslüman değildir. Amerikalıların bunu anlamasını sağlamalıyız. Onlar bizi temsil edemezler, mesajı barış olan bir dini temsil edemezler. Bunu Amerikalılara açıklamalıyız.”

Yorumlar