Vücut geliştirmede hedefi dünya şampiyonluğu

- Lise öğrencisi vücut geliştirme sporcusu Buse Sena Balkı: "İlgi duyduğum spor dalında iki yılda Türkiye şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu sözcüklerle ifade edemem. Yeni hedefim dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmak" - Buse Sena'nın babası Ali Naci Balkı: "Bu spora ilgisini öğrendiğimizde çok şaşırdık, başlangıçta sıcak bakmadık ama hevesini, azmini görünce onu bundan koparmaya hakkımızın olmadığını düşündük ve arkasında durduk"

Google Haberlere Abone ol
Vücut geliştirmede hedefi dünya şampiyonluğu


AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - İBRAHİM UZUN - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Buse Sena Balkı, okul harçlıklarından artırdığı parayla ailesinden gizli spor salonuna yazılarak başladığı vücut geliştirmede, 2 yılda Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Genç sporcunun yeni hedefi, Türkiye'ye dünya şampiyonluğunu getirmek.

Kuşadası'nda yaşayan Feride-Ali Naci Balkı çiftinin 17 yaşındaki kızları Buse Sena, anne ve babasından gizleyerek başladığı vücut geliştirme sporunda Türkiye şampiyonluğuyla zirve yapan hikayesini, AA muhabirine anlattı.

Atletik yapısından dolayı öğretmenlerinin tavsiyesiyle 9 yaşındayken basketbol oynamaya başladığını, 4 yıllık bir sürenin ardından bu branştan koptuğunu anlatan Buse Sena, vücut geliştirmeye giden bir arkadaşının "omuzların çok geniş" sözü ve teşviki üzerine bu spora ilgisinin arttığını kaydetti.

Genç sporcu, vücut geliştirmeye duyduğu ilginin ailesi tarafından kabul görmeyeceğini düşündüğünden, gizlice ailesinin okul için verdiği harçlıklardan artırdığı parayla spor salonuna yazıldığını dile getirdi. Buse Sena Balkı, kısa sürede vücudunda yaşanan gelişimin motivasyonunu yükselttiğini ve bu spora daha da ilgi duyduğunu söyledi.

Vücudundaki gelişimin yakın çevresi tarafından da fark edildiğini ve ailesine durumu açıklamak zorunda kaldığını ifade eden Buse Sena Balkı, "Annemle babam ilk öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadı ve bu sporu yapmama karşı çıktı. Sporu yaparken duyduğum mutluluğu ve vücudumdaki gelişimin iyi hissetmemi sağladığını anlatarak onları ikna edince, her ikisi de benden desteklerini esirgemedi ve bugünlere gelmemdeki en büyük paya sahip oldu." dedi.

Ailesinin de desteğini almasının ardından okul çıkışlarında spor salonunda çalışmalarını sürdüren Buse Sena, geçen ay düzenlenen 2016 Türki̇ye Vücut Geli̇şti̇rme ve Fi̇tness Şampi̇yonası Dünya Seçmeleri̇'nde genç kızlar Bodyfitness Açık Sıklet'te birincilik elde etti.


- "Hedefim dünya şampiyonluğu"


Elde ettiği birinciliğin mutluluğunu yaşayan 17 yaşındaki Buse Sena, motivasyonunun kendisine yeni hedefler belirlemesini sağladığını ve artık dünya şampiyonluğu kazanmayı istediğini aktardı.

Buse Sena, sporun yaşamına bir düzen getirdiğini vurgulayarak, "İlgi duyduğum spor dalında iki yılda Türkiye şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu sözcüklerle ifade edemem. Yeni hedefim dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmak." değerlendirmesinde bulundu.

Beslenmesine dikkat ettiğini anlatan genç sporcu, "Özellikle yiyecek konusunda hassas davranıyorum. Genelde protein ağırlıklı besleniyoruz. Yağ yok, tuzu kesiyoruz." diye konuştu.

Yolda yürürken insanların fotoğraf çektirmek için yanına geldiğini anlatan Buse Sena Balkı, "Akşamları arkadaşlarımla sahilde yürüyorum, kaslarım çevredekilerin dikkatini çekiyor. Fotoğraf çekilmek istiyorlar. Bu, hoşuma gidiyor." ifadelerini kullandı.

Buse Sena'nın babası Ali Naci Balkı da kızlarının bu spora ilgisini öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını kaydederek, "Başlangıçta sıcak bakmadık ama hevesini, azmini görünce onu bundan koparmaya hakkımızın olmadığını düşündük ve arkasında durduk." şeklinde görüş belirtti.

Dominik Cumhuriyeti'nde aralık ayında yapılacak Dünya Vücut Geliştirme Genç Bayanlar Bodyfitness Şampiyonası'nda kızını yalnız bırakmayacağını belirten baba Balkı, "Yolda yürürken dikkati çekiyor ve herkes bakıyor. İyi, kötü yorumlar duyuyoruz ama bunlardan çok kızımın mutluluğu önemli ve başarısı bizim gururumuz. Yeter ki kötü alışkanlıklardan uzak kalsın, spor yapsın. Kızımın, basketbola da devam etmesini çok istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar