Vodafone ve Huawei İstanbul'u teknoloji şehri seçti

-Dünyanın önemli başkentlerinin teknolojik altyapısını dönüştürmek amacıyla başlatılan "TechCity" projesi kapsamında İstanbul teknoloji şehri olarak seçildi

Google Haberlere Abone ol
Vodafone ve Huawei İstanbul'u teknoloji şehri seçti

İSTANBUL (AA) - Vodafone ile bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Huawei, dünyanın önemli başkentlerinin teknolojik altyapısını dönüştürmek amacıyla başlatılan "TechCity" (Teknoloji Şehri) projesi kapsamında İstanbul’u teknoloji şehri olarak seçti.

Vodafone açıklamasına göre, sürdürdüğü Dijital Dönüşüm Hareketi ile Türkiye’yi uçtan uca dijitalleştirmeyi hedefleyen Vodafone, bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Huawei Global ile yaptığı iş birliklerine bir yenisini ekledi.

Vodafone Türkiye ve Huawei, projeyle İstanbulluların günlük hayatını kolaylaştıracak teknolojik çözümler sunacak.

Projeye, Vodafone ve Huawei arasında İstanbul’da imzalanan iyi niyet sözleşmesiyle başlandı.

İki şirket arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imza töreninde konuşan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, "Yaklaşık 15 milyonu aşkın insanın barındığı, yıllık 12 milyon civarında turist ağırlayan İstanbul’un kritik noktalarındaki sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Özellikle, şehrin nüfusunun yoğun olduğu yerlerde veri trafiğinde aksama, park yeri bulamama gibi birçok sorun var. Proje ile hem şehrin kritik yerlerindeki veri trafiğinin kesintisiz sağlanmasını hedefliyoruz, hem de idari ve ticari alanlarda birçok kolaylığı bir arada sunmak istiyoruz. Diğer yandan bir dijitalleşme abidesi olarak gördüğümüz Vodafone Arena da bu ortaklığın önemli bir değeri olacak. Her iki kurumun da tarihi olarak niteleyebileceğimiz bu anlaşmasından ötürü Vodafone Türkiye adına mutlu olduğumuzu belirtmek isterim." değerlendirmesini yaptı.


- "TechCity projesinin yaşam kalitesinde önemli iyileşme sağlayacağına inanıyoruz"


Vodafone Şebeke Mükemmeliyet Merkezi Yöneticisi Santiago Tenorio ise, "Huawei ile global iş birliğimizi inovasyon ve teknoloji üretimi alanındaki çalışmalarıyla Vodafone Grubu için büyük önem taşıyan Türkiye pazarına genişletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iş birliği platformunun İstanbul’u da kapsamasıyla teknoloji geliştirme ve bu teknolojileri gerek Türkiye’de gerekse dünya çapında müşterilerimize sunma hızımızda ciddi bir artış olacak." ifadelerini kullandı.

Huawei Global Kablosuz Şebeke Ürünleri Pazarlama Direktörü Yang Chaobin de projeyle, şehir insanının yaşadığı pek çok soruna iş ortaklarıyla yenilikçi mobil iletişim çözümleri bulacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Çözümler sunmayı, böylece bir yandan şehir hayatının daha sorunsuz akmasını bir yandan da daha iyi bir mobil iletişim deneyimi sunulmasını hedefliyoruz. Huawei ve Vodafone olarak, ortak inovasyon yapılması konusunda başarılı bir iş birliği yürütüyoruz. İstanbul’da başlatılacak TechCity projesinin yenilikçi teknolojik çözümler sayesinde günlük yaşam kalitesinde önemli iyileşme sağlayacağına inanıyoruz. Hep birlikte daha iyi bir geleceği hedefliyoruz."


- Büyük veri sayesinde İstanbul’un dijital ayak izi çıkarılacak



Açıklamada yer verilen bilgilere göre, global düzeyde yürütülen projeyle, dünyanın en büyük ve kalabalık şehirlerinde sunulan dijital çözümlerle insanların hayatı kolaylaştırılıyor. Türkiye’de de Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisine dayalı çözümlerin İstanbul’un her noktasında kesintisiz bir şekilde sunulmasının hedeflendiği projeyle şehrin dijital ayak izi çıkarılacak. Buna göre, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yüksek veri aktarım hızları ile İstanbullulara en iyi mobil iletişim deneyimi sunulacak.

Ayrıca, ulaşımdan eğlenceye kadar birçok konuda Nesnelerin İnterneti’ne dayanan çözümler uygulanacak. Darbant Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) ve LTE Entegre Trunked Radio (LiTRA) gibi ticari ağlarla gelişmiş 4,5G servisleri sayesinde güvenlikle ilgili uygulamalar, video tabanlı takip sistemleri, acil yardım gibi hizmetler de sunulacak.

Yorumlar