Vodafone ve Akbank, KOBİ'ler için iş birliği yaptı

İSTANBUL (AA) - Vodafone ve Akbank, KOBİ'lerin dijitalleşmesi için güçlerini birleştirdi. Vodafone Türkiye açıklamasına göre, Vodafone Türkiye ve Akbank, 1...

Google Haberlere Abone ol
Vodafone ve Akbank, KOBİ'ler için iş birliği yaptı

İSTANBUL (AA) - Vodafone ve Akbank, KOBİ'lerin dijitalleşmesi için güçlerini birleştirdi.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, Vodafone Türkiye ve Akbank, 1 milyonu aşkın KOBİ'nin dijital dönüşümde yerini alması için iş birliğine gitti. İş birliği sayesinde artık Vodafone Yarına Hazırım Platformu'nu kullanan KOBİ'ler, bankacılık işlemlerini de dijitalleştirebilecek ve Akbank Direkt'teki belirli işlemlerden 3 ay boyunca ücretsiz faydalanacak.

İşletmeler, bunun yanı sıra Vodafone Yarına Hazırım ekibi ile dijital durum ve ihtiyaç analizi de yaparak bu endeksi yükseltmek için kullanılabilecek teknolojik çözümlerle ilgili bilgi alabilecek.

Vodafone'un Akbanklı KOBİ'lere sunduğu Dijitalleşme Endeksi'nin özel versiyonunu Akbank müşterisi olsun olmasın tüm işletmeler kullanabiliyor. Dijitalleşme Endeksi'nin özel uyarlaması üzerinden ücretsiz olarak ihtiyaçları ve dijitalleşme skorları ile ilgili bir rapora sahip olan işletmeler, buradan aldıkları raporla iş yapış şekillerine yönelik ihtiyaçlarını öğreniyor. KOBİ'ler, değişen pazar koşullarına ayak uydurmak için hangi ürün ve hizmetleri kullanmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olabiliyor.


-"Hedefimiz, ortalama Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla Türkiye'nin dijitalleşmesini sağladıklarını belirtti. Bugünün iş dünyasında şartların ve rekabet koşullarının çok hızlı değiştiğine işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'ler, bugün ülke ekonomisinin kalkınmasında oldukça önemli bir role sahip bulunuyor. Dijital dönüşüm ise tüm dünyada iş yapış şekillerini değiştirmeye devam ederken, işletmelerin daha az maliyetle daha fazla kar ve verimle çalışmalarına imkan tanıyor. Ülkemizdeki işletmelerin de bu değişime hazır olmaları gerekiyor. KOBİ'lerin, dijitalleşmenin getirdiği bu fırsatlardan yararlanmaları için dijital dönüşümü en hızlı şekilde tamamlamaları şart.

Akbank ile 1 milyonu aşkın işletmenin dijitalleşmesine katkıda bulunmak için iş birliğine imza atıyoruz. İşletmeler bu kampanya sayesinde hem Dijitalleşme Endeksi'ni ve ihtiyaçlarını öğrenecek hem de Akbank Direkt'te 3 ay boyunca ücretsiz işlem yapma fırsatına sahip olacak. Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye'de KOBİ'lerin ortalama Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 48'den yüzde 53'e çıkarmayı başardık. Şimdi de Akbank'ın hizmet verdiği 1 milyonu aşkın KOBİ'nin dijitalleşmesi için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Hedefimiz, Türkiye’nin ortalama Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak."


-"KOBİ'ler için imkanlarımızı seferber ediyoruz"


Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz da "Bizim için KOBİ'lerimiz çok önemli. 'KOBİ'ler Türkiye'nin, Akbank KOBİ'lerin Gücüdür' felsefesiyle hareket ediyoruz. KOBİ'lere verdiğimiz finansman ve danışmanlık desteklerinin yanında, onların gelişen teknolojiye ayak uydurabilmelerine de yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

KOBİ'lerin dijitalleşmesinin işlerini daha verimli yapabilme, müşteri taleplerini karşılama, maliyetlerini azaltma ve işletmelerinin hayatta kalabilmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Oğuz, şu açıklamalarda bulundu:

"Vodafone Yarına Hazırım platformunun KOBİ'leri teknoloji dünyasının yenilikleriyle buluşturacağına inanıyoruz. KOBİ'lerimizin dijitalleşmelerini desteklemek, teşvik etmek için biz de Akbank olarak imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz. Yarına Hazırım platformu üzerinden Dijitalleşme Endeksi'ni hesaplayan KOBİ'ler, endeksin sonunda alacakları özel referans numarası ile Akbank Direkt İnternet ve Akbank Direkt Mobil kullanarak 3 ay boyunca Havale ve EFT işlemlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek, Akbank Direkt'ten kullanacakları krediler için dosya komisyonu ödemeyecekler."

Yorumlar