Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy:

- "2020'de kurumsal pazarda bulut bilişimin pazar büyüklüğünün 174 milyar dolara ulaşması bekleniyor" - "Bu yükselen ekonomide Türkiye'nin yer almaması düşünülemez. Türkiye'de toplam bulut pazar büyüklüğünün 4 yılda yaklaşık 3 kat artarak 312 milyon dolara ulaşması bekleniyor"

Google Haberlere Abone ol
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy:

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, 2020'de kurumsal pazarda bulut bilişimin pazar büyüklüğünün 174 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda Türkiye'de 4'üncüsü düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri'nin açılışında konuşan Aksoy, hızla gelişen teknoloji dünyasının devrimsel nitelikteki iki gelişmesinden birisinin bulut bilişim, diğerinin ise nesnelerin interneti olduğunu kaydetti.

Nesnelerin interneti alanında yaşanan büyümede özellikle bulut bilişim ve IT altyapılarının güçlü birer etken olduğunu vurgulayan Aksoy, "Büyük veriden, çok sayıda cihazdan ve algoritmalardan doğan ciddi yükü bulut bilişim teknolojileri üstlenecek." ifadesini kullandı.

Aksoy, 2020'de kurumsal pazarda bulut bilişimin pazar büyüklüğünün 174 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yükselen ekonomide Türkiye'nin yer almaması düşünülemez. Türkiye'de toplam bulut pazar büyüklüğünün 4 yılda yaklaşık 3 kat artarak 312 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Vodafone Türkiye olarak, bulut bilişim çözümlerimizle çok önemli projeler gerçekleştirdik. Bulut teknolojileri üssümüz ile şirketlere yüksek kapasiteli, güvenilir ve uçtan uca hizmet sunuyoruz. Vodafone olarak dünya çapında son teknolojiyle Türkiye'deki kurumların bugünden yarına hazır olması için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle bulut bilişim alanında Avrupa'nın ve Türkiye'nin en önemli organizasyonu EuroCloud'da ödül alan tüm firmaları tebrik ediyorum."

Yorumlar