Vodafone Grubunda Timuray'a yeni görev

- Vodafone Grubunun AMAP Bölge Üst Yöneticisi (CEO) olarak başarılı işlere imza atan Serpil Timuray, bugün itibarıyla başladığı yeni pozisyonunda Grup Ticari Operasyonlar Dünya Başkanlığı ile Grup Strateji Dünya Başkanlığı görevlerini bir arada yürütecek

Google Haberlere Abone ol
Vodafone Grubunda Timuray'a yeni görev

İSTANBUL (AA) - Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanlığına Serpil Timuray atandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Grubunun Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge Üst Yöneticisi (CEO) olarak başarılı işlere imza atan Serpil Timuray, bugün itibarıyla başladığı yeni pozisyonunda Grup Ticari Operasyonlar Dünya Başkanlığı ile Grup Strateji Dünya Başkanlığı görevlerini bir arada yürütecek.

Timuray, Vodafone Grubunun dünya genelindeki tüm ticari operasyonlarının yönetimine liderlik edecek olup, marka, pazarlama, satış, dağıtım, müşteri hizmetleri faaliyetlerinden ve kendisine bağlı ticari fonksiyonların yetenek geliştirmesine liderlik edecek. Timuray aynı zamanda, Vodafone Grubunun dünya genelindeki strateji geliştirmesinden de sorumlu olacak.

Timuray, yeni görevinde, Vodafone Grubu dünya icra kurulunda yer almaya ve Grup CEO’su Vittorio Colao’ya doğrudan bağlı olarak çalışmaya devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone CEO'su Colao, “Marka, pazarlama ve ticari stratejiler alanlarında güçlü bir geçmişe sahip olan Timuray, AMAP Bölge CEO’su olarak Vodafone Grubunun en hızlı büyüyen pazarlarında sergilediği başarılı operasyonel liderliğiyle önemli işlere imza atmıştır. Timuray ile yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Timuray, ABD merkezli Fortune Dergisinin 2016 yılında ilk kez hazırladığı "En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi"nde 23. sırada yer aldı. Fortune Dergisi, Timuray’ı “Global Fortune 500 şirketlerinde çalışan en önde gelen Türk yöneticilerden biri” olarak gösterdi.

Vodafone Grubunun toplam abonelerinin yaklaşık yüzde 74’ünün bulunduğu AMAP Bölgesi, son 3 yılda Timuray’ın liderliğinde güçlü bir büyüme performansı kaydetti. 2015/16 mali yılında AMAP Bölgesinin aboneleri yüzde 5 büyüme ile 341 milyona ve toplam gelirleri yüzde 7 büyüme ile 13,2 milyar sterline ulaşırken, FAVÖK yüzde 7,2 büyüme ile 4 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşti.

Vodafone AMAP Bölgesinin başarılı iş sonuçlarını getiren faktörler arasında lider marka konumu, müşteri memnuniyeti odaklı segmentasyon stratejisi, üstün teknoloji kalitesi ve yaygın satış dağıtım ağı öne çıktı. Timuray’ın göreve geldiğinden itibaren tüm bölgede önceliklendirdiği segmentasyon stratejisi kapsamında 10 AMAP ülkesinde Gençlik Segmenti tanıtımı yapılarak milyonlarca gence erişim sağlandı.

Timuray’ın 2009 yılında Türkiye’de sosyal iş modeli olarak başlattığı ve son iki yılda 7 AMAP ülkesine yaygınlaştırdığı “Vodafone Çiftçi Kulübü” programı, bölgede 149 milyon çiftçiye erişmesi beklenen platformu ile tarımın dijitalleşmesi ve çiftçinin güçlendirilmesi için örnek bir girişim olarak gösteriliyor.

Timuray’ın Vodafone Grubu bünyesinde liderliğini yaptığı “Çeşitlilik ve Dahiliyet Komitesi”nin çalışmaları kapsamında, iş yerinde cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik Grubun tüm pazarlarda kadın çalışanlarına sunduğu inisiyatifler arasında “özel doğum izni” politikası özellikle dikkati çekti. Ayrıca, kadınların mobil teknolojilere eşit erişimi sayesinde ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya yönelik Timuray’ın Türkiye’den başlattığı “Önce Kadın” programı, son dönemde 10 AMAP ülkesinde lanse edildi.

Bu arada Timuray, Vodafone Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak üstlendiği ilave sorumluluğunda, şirketin son 10 yılda sergilediği başarılı performansını gelecek dönemde daha da yükseltmek amacıyla birikimlerini aktaracak ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu’na destek olacak.

Yorumlar