Vodafone en dijital mağazasını Beşiktaş'ın yeni stadında açtı

- Vodafone Türkiye'nin "en dijital mağaza" olarak tanımladığı, Vodafone Arena'daki yeni mağazasının açılışı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Vodafone en dijital mağazasını Beşiktaş'ın yeni stadında açtı

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye'nin "en dijital mağaza" olarak tanımladığı, Vodafone Arena'daki yeni mağazasının açılışı yapıldı.

Vodafone Türkiye'nin, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleştirdiği mağaza açılışı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ ev sahipliğinde Beşiktaş'ın eski futbolcuları Metin, Ali ve Feyyaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda mağazaya ilişkin bilgi veren ve yeni açılan mağazayı 'en dijital mağaza' olarak tanımlayan Kızıldağ, Vodafone Türkiye olarak mağazalarının dijital dönüşümüne 2 yılda bin 200 mağaza bayi yatırımları da dahil olmak 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Dijital mağaza dönüşümlerini tamamladıklarını dile getiren Kızıldağ, "Vodafone Arena Akıllı Stat mağazası için toplam 1 milyon lira yatırım yaptık" dedi.

Beşiktaş'ın eski futbolcuları Metin, Ali ve Feyyaz da, statta açılan yeni mağazayı gezerek ürünleri ve mağaza içindeki teknolojik yenilikleri deneyimledi.

Toplam 200 metrekare satış alanıyla Vodafone'un Türkiye’deki en büyük mağazası olma özelliğini taşıyan mağazada toplamda 45 metrekarelik LED ekran kullanımı bulunuyor. Mağazanın girişinde bulunan LED duvar uygulamasında ise Beşiktaş'ın 34 yıllık malzemecisi Süreyya Soner kendi sesiyle ziyaretçileri karşılıyor.


-"Rakip takımseverler de muhakkak Vodafone Arena'daki mağazadan alışveriş yapacak"


Açılışın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sinan Kızıldağ, Beşiktaş stadında açılan ve Vodafone'un Türkiye'deki en dijital mağazası unvanını alan yeni yere, sadece Beşiktaş mağazası olarak bakılmaması gerektiği yorumunda bulunarak, "Buraya tüm Türkiye'nin takımları oynamaya geliyor. Buraya Türk spor tarihine hizmet eden bir kuruluş olarak bakmak lazım." dedi.

"Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet göz önünde bulundurulduğunda, diğer takım taraftarları da en dijital mağazadan alışveriş yapmak için Beşiktaş stadına mı gelecekler?" sorusuna, "81 vilayette Vodafone var. Türkiye'nin tüm taraftarlarının hizmetindeyiz. Buranın böyle olması sadece o kulübü tuttuğumuz anlamına gelmez. Buraya gelen bütün rakip oyuncu ve rakip takımseverler de muhakkak buradan alışveriş yapacaklardır." yorumunda bulundu.

Kızıldağ, Türkiye'nin her yerindeki Vodafone mağazalarına yapılan 200 milyonluk yatırımın ardından, Vodafone Arena'ya açılan yere "En dijital mağaza" tanımlamasının sebebini de şu şekilde açıkladı:

"Tamamen büyüklükten ve birtakım farklı ürünlerin burada olmasından kaynaklanıyor. Diğer mağazalarımızda da buradaki ürünlerinin çoğu bulunuyor. Burada farklı bir takım dijital ürünler bulunuyor. Burada ekran sayıları fazla, oyunlar biraz daha farklı. Diğer mağazalarımızın bir çoğunda buna benzer ürünler var. Büyüklük açısından buraya biz 'en dijital' diyoruz. En fazla dijital ürünün olduğu mağaza burası."

Dijital dönüşümün tamamlandığı mağazalarda, bu dönüşümün ardından ziyaretçi sayılarının artıp artmadığına yönelik soruya Kızıldağ, toplamda bir rakam söyleyemeyecekleri yanıtını vererek, olumlu yansımalara vurgu yaptı ve Vodafone'un ulaştığı rakamların bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Kızıldağ, mağazaların dijital dönüşümü kapsamında çalışanlara dair eğitim hakkında da bilgi verdi. Bu çerçevede verilen eğitim programı kapsamında toplam 5 bin 174 elemanı dijital eğitimden geçirdiklerini belirten Kızıldağ, çalışanları dijital ekranların kullanılması, abonelerin memnuniyeti, müşterilerin mağazaya geldiklerinde cihazları nasıl kullanabileceği gibi konularda eğittiklerini aktardı.

Sinan Kızıldağ, "Eğitimler verildikten sonra müşteri memnuniyetinde artış yaşandı mı, bunu ölçümlediniz mi?" sorusunu ise, "Biz mağaza mağaza ölçmemekle birlikte, bütün perakende kanalında Türkiye'deki net tavsiye skorunda açık ara öndeyiz, bunu söyleyebilirim." şeklinde yanıtladı.

Yorumlar