Viyana'da Suriye'deki ateşkes görüşülecek

- BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura: - "Çatışmaların durdurulması, Viyana toplantısında ele alınacak ana konulardan biri olacak"

Google Haberlere Abone ol
Viyana'da Suriye'deki ateşkes görüşülecek

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 17 Mayıs'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da bakanlar düzeyinde yapılacak Suriye toplantısının odak noktasının ateşkes olacağını söyledi.

BM insani erişim çalışma grubunun toplantısının ardından de Mistura ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden, de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland ortak basın toplantısı düzenledi.

De Mistura, "Çatışmaların durdurulması, Viyana toplantısında ele alınacak ana konulardan biri olacak." dedi.

- Abluka altındaki bölgelere heyet gönderilecek

Jan Egeland, bugün Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Darayya'ya, gelecek günlerde de abluka altındaki bütün bölgelere insani durumu değerlendirmek için ilk defa heyet gönderileceğini ifade etti.

- "Muaddamiye'de insani durum korkunç bir hal alabilir"

Rejimin kuşatması altındaki Muaddamiye bölgesine erişime izin verilmezse insani durumun "korkunç" bir hal alacağı uyarısında bulunan Egeland, tutuklular konusunda ise ilerleme kaydedilemediğini söyledi.

Yorumlar