Vietnam Başbakanı Phuc Moskova'da

- Rusya Başbakanı Medvedev, Vietnamlı mevkidaşı Phuc ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Vietnam Başbakanı Phuc Moskova'da

MOSKOVA (AA) - Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, resmi temasları kapsamında Moskova'ya gelen Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc ile bir araya geldi.

Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmede konuşan Medvedev, iki ülke arasındaki ilişkilerin kademeli olarak geliştiğini belirterek, Vietnam'ın Avrasya Birliği ile serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalayan ilk devlet olduğunu anımsattı.

Phuc ise ülkesinin Başbakanı olarak ilk yurt dışı ziyareti için Rusya'yı tercih ettiğini belirterek, bu durumun Vietnam hükümetinin Rusya'ya olan güveninin ve kapsamlı iş birliğini geliştirme isteğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Heyetinde çok sayıda bakan bulunduğunu aktaran Phuc, Rusya ziyareti esnasında ikili ilişkilerin geliştirilmesine için anlaşmalar yapmayı umut ettiğini kaydetti.

Medvedev ve Phuc görüşmesinin ardından, Rusya ve Vietnam arasında, ekonomi, enerji ve yatırım alanlarında çok sayıda anlaşma imzalandı.

Vietnam Başbakanı Phuc, Rusya temasları kapsamında, 19-20 Mayıs'ta Soçi şehrinde düzenlencek Rusya-ASEN toplantısına katılacak.


Yorumlar