Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews, iftar verdi

- Andrews: - "Müslüman olmayanlar adına Müslümanlara böyle önemli, özel bir günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum" - "Bu akşam özel ve dini bir programda yer almak benim için büyük bir onur"

Google Haberlere Abone ol
Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews, iftar verdi

MELBOURNE (AA) - Avustralya’nın Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, Melbourne'de ev sahipliği yaptığı iftarda, "Müslümanlara böyle önemli, özel bir günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

Andrew'ın, Melbourne kent merkezinde Müslümanlar ve farklı inançlara mensup davetlilere verdiği iftara ev sahibi Maliye ve Çok Kültürlülük Bakanı Robin Scott, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İftarda bir konuşma yapan Başbakan Andrews, farklı inançlardan insanların bir arada iftar yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bazılarımızın Müslüman olmadığı halde, böyle bir iftarda beraber olabilmemiz bizim için büyük bir onur. Müslüman olmayanlarımız adına, Müslümanlara böyle önemli, özel bir günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Andrews, "Bu gecede özel ve dini bir programda bulunmak büyük bir onur. Şimdi cömertlik, fedakarlık ve merhamet zamanı." diye konuştu.

Başka bir ülkede Müslüman olmanın, farklı olmanın, yurt dışında doğmanın veya göçmenliğin kolay elde edilemediğini vurgulayan Andrews, Avustralya’nın çok kültürlülük başkenti olarak tanımladığı Melbourne'de ayrımcılığa yer bulunmadığını kaydetti.

Avustralyalı Türklerin ülkeye önemli katkılarda bulunduklarını anlatan Andrews, "Türk toplumunun her bir üyesinin ramazan ayı mübarek olsun." dedi.

Victoria İslam Konseyi Başkanı Bayram Aktepe de başbakan tarafından verilen ve farklı inançlara mensup çok sayıda davetlinin katıldığı iftarın, Müslümanlara moral verdiğini belirtti.

Victoria Eyaleti’nde 2014 yılında yapılan seçimleri kazanarak, İşçi Partisi’nden Başbakan seçilen Daniel Andrews hükümetinde Türk kökenli milletvekili Hamdi Eren de Spor Bakanı olarak, kabinede yer alıyor.

Yorumlar