Vestel, A.L.F.A. Awards'ta büyük ödülün sahibi oldu

İSTANBUL (AA) - Vestel, Türkiye'nin tek online şikayet yönetimi yarışması A.L.F.A. Awards'ta büyük ödülün sahibi oldu. Vestel'ten yapılan açıklamaya göre...

Google Haberlere Abone ol
Vestel, A.L.F.A. Awards'ta büyük ödülün sahibi oldu

İSTANBUL (AA) - Vestel, Türkiye'nin tek online şikayet yönetimi yarışması A.L.F.A. Awards'ta büyük ödülün sahibi oldu.

Vestel'ten yapılan açıklamaya göre şirket, sikayetvar.com iş birliğinde düzenlenen Türkiye'nin tek online şikayet yönetimi yarışması A.L.F.A. Awards'ta, 25 farklı sektörde yapılan değerlendirmede beyaz eşya ve TV kategorilerinde en yüksek puanı alarak birinci seçildi.

sikayetvar.com'da üç yıldır birinci olan şirket, müşterilerden gelen şikayetlere hızlı geri dönüş yapma, efektif çözüm getirme ve sonuçtan memnuniyet gibi süreçlerde en yüksek puanı aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, şirket olarak üretimdeki kalitenin yanı sıra kusursuz bir müşteri deneyimi oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bugün Avrupa TV pazarında ikinci, beyaz eşyada ise ilk beş üreticiden biri olduklarını aktaran Erdoğan, uzun dönemli başarıların sadece üretim kalitesiyle yakalanmadığını bildiklerini, müşterileriyle çözüm odaklı ve samimi bir ilişki kurmanın oldukça önemli olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Erdoğan, bu anlamda 25 farklı sektörden çok sayıda saygın firmanın katıldığı bu yarışmada, en yüksek müşteri memnuniyetini yakalamaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti.

Vestel kullanıcılarından gelen her bir şikayetin son derece değerli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sosyal medyadan, çağrı merkezlerimiz aracılığıyla ya da sikayetvar.com sitesinden bize ulaşan müşterilerimizin taleplerini detaylıca değerlendiriyoruz. sikayetvar.com ekibimiz gelen müşteri taleplerine zaman kaybetmeden anlık geri dönüş sağlıyor. Süreci bu şekilde yönetmek de müşteri sayımızın her geçen gün artmasını ve marka sadakati yüksek bir tüketici profilini beraberinde getiriyor."


- Şirketler, 25 farklı sektörde ödüllendiriliyor


İlki geçen yıl yapılan A.L.F.A. Awards, sikayetvar.com sitesindeki şikayetlerin esas alındığı ve Method Resaerch Company tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk online şikayet yarışması olarak biliniyor.

Şikayetleri cevaplama yöntemi ve kullanıcıların memnuniyetine ilişkin sürecin değerlendirmesiyle ödüle almaya hak kazanan şirketler, 25 farklı sektörde ödüllendiriliyor.

ALFA Awards'ın çıkış noktasını oluşturan ALFA Endeksi'ne göre markaların, sikayetvar.com'a gelen şikayetleri nasıl yönettikleri esas alınıyor.

Markalar Müşteri Deneyim Endeksi baz alınarak 200 puan üzerinden ölçümleniyor. İlk 100 puanda şikayet yönetimi ölçülüyor.

Bu parametreyi irtibat hızı, şikayet süreci, çözüm hızı, sonuçtan memnuniyet ve teşekkür oranı gibi başlıklar oluşturuyor. İkinci parametrede ise şikayeti yönettikten sonra müşteri algısının ne kadar değiştiği ölçümleniyor.

Burada da memnuniyet, bağlılık ve tavsiye etme sonuçları gözetiliyor. Bu iki parametrenin ortalaması alınarak, markaların A.L.F.A Awards'taki ulaşmış oldukları puan hesaplanıyor.

Vestel aldığı puanlarla en yüksek ortalamayı elde ederek A.L.F.A. Awards'ta büyük ödülü kazandı.


Yorumlar