Venezuela'da hükümet karşıtı protestocular polisle çatıştı

- Devlet Başkanı Maduro'nun görevden alınması için referandum talebinde bulunmak amacıyla Seçim Konseyi binasına yürümek isteyen binlerce protestocuya polis müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
Venezuela'da hükümet karşıtı protestocular polisle çatıştı

CARACAS (AA) - Venezuela polisi, ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından başlayan hükümet karşıtı protestolara müdahale etti.

İlan ettiği 60 günlük olağanüstü hal boyunca kendisine özel yetkiler tanıyan Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı binlerce protestocu, Caracas şehir merkezinden Seçim Konseyi binasına yürümek istedi ancak polis barikatı ile karşılaştı. Polis, barikatı aşmak isteyen göstericilere, göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Muhalefet olağanüstü hal ilanına şiddetle karşı çıkıyor.

Muhalefet lideri Henrique Capriles, dün yaptığı açıklamada "Eğer Maduro bu kararı uygulamak istiyorsa, tankları ve savaş uçaklarını hazırlaması gerekiyor, bu kararı güç kullanmadan uygulayamaz" ifadesini kullanmıştı.

Venezuela'da muhalefet ay başında Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması için referandum yapılmasının ilk etabında gerekli imzaları Ulusal Seçim Konseyine (CNE) sunmuştu.

CNE'nin imzaları onaylaması durumunda, muhalefetin referandum için 20 milyon Venezuela seçmeninin 5'te birinin imzasını toplaması gerekiyor. Bu sayıda imzaya ulaşılırsa Venezuelalılar yapılacak referandumda Maduro'nun görevden alınmasını oylayacak.

Venezuela'da ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği, enerji tasarrufu için her gün uygulanan elektrik kesintileri ülkeyi toptan çöküşün eşiğine getiren sosyal huzursuzluğu pekiştiriyor. Başta günde 4 saat olarak planlanan elektrik kesintileri, bazı şehirlerde günde 15 saatten uzun sürüyor.

Yorumlar