Venezuela Başsavcısı koruma talep etti

CARACAS (AA) - Venezuela'da hükümet karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Başsavcı Luisa Ortega Diaz, Amerikalılar Arası İnsan Hakları Komisyonundan (IACHR)...

Google Haberlere Abone ol
Venezuela Başsavcısı koruma talep etti

CARACAS (AA) - Venezuela'da hükümet karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Başsavcı Luisa Ortega Diaz, Amerikalılar Arası İnsan Hakları Komisyonundan (IACHR) tüm başsavcılık çalışanları için koruma talep etti.

Ortega Diaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yakınlarının tehdit ve taciz edildiğini öne sürdü.

Diaz, merkezi Washington'da bulunan ve kıtada insan haklarını korumakla görevli IACHR'den tüm başsavcılık çalışanları için koruma talep ettiğini duyurdu.

IACHR ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yüksek Mahkeme dün, hükümet karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Başsavcı Diaz'a yurt dışına çıkış yasağı getirmiş ve başsavcının banka hesaplarını dondurmuştu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Kamu Denetçisi Tarek William Saab'a, daha önce sadece başsavcının özel yetkisi olan "suç olaylarına ilişkin soruşturma yürütme" görevinin verilmesini eleştiren Ortega Diaz, "Bu kararla muhtemelen insan haklarını ihlal eden birine, insan hakları ihlallerini soruşturma yetkisi veriliyor." değerlendirmesinde bulunmuş ve bu kararı tanımayacağını açıklamıştı.

Yorumlar