Vatanı için şehit, organlarıyla umut oldu

- Viranşehir ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Gökhan Özdemir'in ailesi, topluma örnek olması amacıyla oğullarının karaciğeri ve 2 böbreğini bağışladı - 15 günlük polis memuru olan şehit Özdemir'in karaciğeri ve bir böbreği Adana'da diğer böbreği ise memleketi Gaziantep'teki bir hastaya bağışlanmak üzere alındı - Şehit polis memuru Özdemir'in cenazesi Adana'da düzenlenen törenin ardından memleketi Gaziantep'e uğurlandı - Adana Emniyet Müdürü Zeybek: - "Polisimiz, millet için ülke için şehit oldu. Ailesi şehidimizin organlarını bağışlama kararı aldı. Aile, dün gece de şehidimizin cenazesini alıp memleketine götürebilirdi. Organların işe yarar halde nakli için beklediler. Ben şehit ailemize asil davranışı için milletimiz adına bir kere daha teşekkür ediyor, minnettarlığımızı bir kere daha ifade etmek istiyorum" - Baba Sait Özdemir: - "Halka örnek olmasını diliyorum. Organ bağışlamak isteyenler de rahatlıkla bütün organlarını bağışlayabilir. Biz organ bağışını bu amaçla yaptık. Hiç olmazsa çocuğumuzun organları bir vatandaşımızda yaşasın ki biz de bir nebze rahat edelim"

Google Haberlere Abone ol
Vatanı için şehit, organlarıyla umut oldu

ADANA (AA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Adana'da şehit olan özel harekat polisi Gökhan Özdemir'in cenazesi düzenlenen törenin ardından Gaziantep'e uğurlanırken, şehidin karaciğer ve 2 böbreğinin ailesi tarafından bağışlandığı öğrenildi.

Viranşehir'de 21 Ağustos'ta meydana gelen terör saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit olan 15 günlük polis memuru Özdemir'in dün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Ailenin onayının alınmasının ardından şehit polis memuru Gökhan Özdemir'in karaciğeri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bir hastaya, bir böbreği Adana'daki özel bir hastanede yatan bir hastaya ve diğer böbreği ise Gaziantep'teki bir hastaya nakledilmek üzere alındı.

Şehit polis memuru Özdemir için bugün Asri Mezarlık'ta tören düzenlendi.

Şehidin babası Sait Özdemir'e başsağlığı dileğinde bulunan Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ailenin önemli bir karar vererek, şehit oğullarının organlarını bağışladığını bildirdi.

Zeybek, şehidin organlarının ihtiyacı olanlarda yaşamaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Polisimiz, millet için ülke için şehit oldu. Ailesi şehidimizin organlarını bağışlama kararı aldı. Aile, dün gece de şehidimizin cenazesini alıp memleketine götürebilirdi. Organların işe yarar halde nakli için beklediler. Ben şehit ailemize asil davranışı için milletimiz adına bir kere daha teşekkür ediyor, minnettarlığımızı bir kere daha ifade etmek istiyorum. Rabbim cennete kavuşturur inşallah."

Baba Sait Özdemir de anne Elmas Özdemir ile şehit oğullarının organlarını bağışlama kararı aldıklarını belirterek, oğlunun organlarının bir kişiyi dahi sağılığına kavuşturmasının kendilerini mutlu edeceğini kaydetti.

Herkesi organ bağışına bulunmaya davet eden Özdemir, "Halka örnek olmasını diliyorum. Organ bağışlamak isteyenler de rahatlıkla bütün organlarını bağışlayabilir. Biz organ bağışını bu amaçla yaptık. Hiç olmazsa çocuğumuzun organları bir vatandaşımızda yaşasın ki biz de bir nebze rahat edelim." dedi.

Şehit için düzenlenen uğurlama törenine ailesi ve yakınları ile Vali Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, polis ve askeri yetkililer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından törene katılanlardan helallik alınarak, şehidin cenazesi memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gönderildi.

Viranşehir ilçesinde, 21 Ağustos'ta zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, bir polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan polis memuru Gökhan Özdemir de olay sonrası sevk edildiği Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit düşmüştü.

Yorumlar