Vatandaştan HDP'li belediyeye "temizlik" tepkisi

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir grup vatandaş, Çifte Havuz Mezarlığı'nda temizlik yaparak, Sur Belediyesine tepki gösterdi - Sabahın erken saatlerinde mezarlıkta ot ve biriken çöpleri temizleyen vatandaşlar, belediyenin yapması gereken hizmeti gönüllü olarak yaptı - Büyüm: "Halkın oyuyla iktidara gelen bir belediyeden hiçbir şekilde gerekli bir adım, hizmet görmedik. Belediyenin yapması gereken işleri Sur halkı, gençleri yapıyor" - Baliç: "Buraya bağlı belediyeler hiçbir zaman bu mezarlığa bakım ve onarım çalışmasında bulunmak için uğramamıştır. Bizim kimseye ihtiyacımız ve minnetimiz de yoktur. Bizler bu mezarlığı, mezarlık haline dönüştüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Vatandaştan HDP'li belediyeye "temizlik" tepkisi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde belediye hizmetlerini protesto eden bir grup vatandaş, terör saldırıları sebebiyle aylardır kapalı bulunan Çifte Havuz Mezarlığı'nda temizlik çalışması yaptı.

HDP'li Sur Belediyesinin temizlik hizmeti aksattığını savunan bir grup vatandaş, Sur'un Fatih Paşa Mahallesi'nde bulunan ve uzayan otlar ve çöpler sebebiyle vatandaşın ziyaret etmekte güçlük çektiği mezarlığı temizledi. Uzayan otları ve çöpleri temizleyen vatandaşlar, belediyenin yapması gereken hizmeti gönüllü olarak yaptı.

Vatandaşlardan Süleyman Büyüm, yaptığı açıklamada, belediyenin hizmetlerini aksatmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

Sur Belediyesinin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini öne süren Büyüm, "Sur halkının gençleriyle mezarlığımızı temizliyoruz. Sur ilçesi terörden çok çekti. Otların uzaması ve zararlı hayvanlardan dolayı halk buraya gelemiyor. Belediyenin yapması gereken çalışmaları yerine getirmesini istiyoruz. Biz her zaman dile getirdik ama bunu belediyeden hiç görmedik. Halkın oyuyla iktidara gelen bir belediyeden hiçbir şekilde gerekli bir adım, hizmet görmedik. Belediyenin yapması gereken işleri Sur halkı, gençleri yapıyor." dedi.

Şefik Baliç de belediye temizlik işleri ekibinin mezarlıkta çalışma yapması gerektiğini, mezarlıktan kirliliğin yanı sıra çevreye kötü kokuların yayıldığını ifade etti.

"Bu halktan oy alan belediye halka zulmediyor" diyen Baliç, şöyle konuştu:

"Buraya bağlı belediyeler hiçbir zaman bu mezarlığa bakım ve onarım çalışmasında bulunmak için uğramamıştır. Bundan dolayı belediyenin çalışmasını beğenmiyoruz. Seçim bir günlüğe mahsus değildir, bizler hayatta kaldığımız müddetçe bu günleri unutmayacağız. Bizim kimseye ihtiyacımız ve minnetimiz de yoktur. Bizler bu mezarlığı, mezarlık haline dönüştüreceğiz."

Süleyman Duman ise 25 yıldır mezar kazarak geçimini sağladığını vurgularken, şu ana kadar mezarlıkta temizlik konusunda belediyeden hiçbir hizmet görmediklerini ve görevlilerin yaptıklarından utanıp, mezarlığın halini görmeleri gerektiğini kaydetti.

Yorumlar