Vatandaşlar için feribotlarını seferber etti

- İstanbullines, darbe girişiminin gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi, vatandaşlara destek için tüm feribotlarını Üsküdar İskelesi'ne gönderdi - Genel Müdür Gündüz: - "Vatandaşımızın yanında olmak ve köprülerin ulaşıma kapalı olmasından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla İzmit Körfez hattında çalışan tüm feribotlarımızı cuma gecesi saat 12.30'da İstanbul Boğazı'na yönlendirdik"

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar için feribotlarını seferber etti

İSTANBUL (AA) - METİN TOKGÖZ - İstanbullines, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi, vatandaşlara destek için tüm feribotlarını İstanbul Boğazı'na yönlendirdi.

İstanbullines Genel Müdürü Kemal Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür hukuksuz ve haince girişimlere tamamen karşı olduklarını söyledi.

Ülkenin büyük bir badire atlattığını belirten Gündüz, "Öncelikle milletimize büyük geçmiş olsun. Ülke olarak büyük bir badire atlatmış olduk. Açıkçası uçurumun kenarından döndük." dedi.

Darbe girişinin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesi üzerine İstanbullines olarak inisiyatif aldıklarını ifade eden Gündüz, şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın yanında olmak ve köprülerin ulaşıma kapalı olmasından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla İzmit Körfez hattında çalışan tüm feribotlarımızı cuma gecesi saat 12.30'da İstanbul Boğazı'na yönlendirdik. Üç saatlik bir seyir sonrası feribotlarımız Üsküdar İskelesi'ne ulaştı. İskelede düzenlemelerin yapılmasının ardından sabah 05.00'te Üsküdar-Kabataş arasında ücretsiz olarak özellikle araç ve yolcu taşımacılığına başladık. Cumartesi günü öğle saatlerinde köprüler trafiğe açılana kadar yaklaşık 5 bin 500 aracı bu hatta taşıdık."

Gündüz, seferlerinin köprülerin ulaşıma açılmasından sonra da devam ettiğini vurgulayarak, "Köprülerdeki trafiğin yoğunluğu sebebiyle cumartesi gecesi saat 23.00'e kadar devam etti. Toplamda 10 bin 500 aracı Üsküdar-Kabataş arası karşılıklı olarak ücretsiz taşımış olduk. Bu hatta bize yardımcı olan İstanbul Şehir Hatları İşletmelerine de teşekkür ederim." şeklinde konuştu.



Yorumlar